"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
השמיים נפתחים

פטור מבידוד למחוסנים ומחלימים ממדינות שאינן אדומות, התיירים הזרים חוזרים

הנוחתים בארץ קיבלו הודעות ממשרד הבריאות שלפיהן הם פטורים מחובת הבידוד עם קבלת תשובה שלילית לבדיקת הקורונה • רק לאחר מכן הוציא המשרד הודעה רשמית לפיה רק מדובר רק בנוסעים ממדינות כתומות, למרות שגם חוזרים ממדינות אדומות דיווחו על קבלת ההודעה • בנוסף: תיירים מיעדים כתומים יוכלו להיכנס לארץ וכן צפויה הסרה של יעדים אדומים רבים מהרשימה

,עודכן
0השמעה
עומסים בנתב"ג, למצולמים אין כל קשר לידיעה, צילום: ללא קרדיט

בשיא מגפה - הסוף לבידוד לחוזרים מחו"ל?משרד הבריאות שלח הבוקר (שני) הודעות לשבים לארץ, ולפיהן הם פטורים מבידוד עם קבלת תשובה שלילית לבדיקת הקורונה שביצעו לאחר הנחיתה בישראל. מדובר גם בשבים ממדינות אדומות.

חלק מההודעות שנשלחו הודיעו לחוזרים שהם יכולים להשתחרר לאחר קבלת תשובה שלילית או לאחר 24 שעות לכל המאוחר, וחלק מהם קיבלו את הפטור לאחר שקיבלו את התשובה השלילית.

רק לאחר מכן יצאה הודעות רשמית ממשרד הבריאות ובה נכתב כי החל מהלילה בחצות, 4.1.2022, מחוסנים או מחלימים , השבים ממדינות כתומות יבצעו בדיקת PCR בנתב"ג ויכנסו לבידוד למשך 24 שעות או עד קבלת תוצאה שלילית (המוקדם מביניהם). ההחלטה תעוגן בצו מנכ"ל משרד הבריאות ותובא לאישור ועדת הבריאות של הכנסת.

במשרד הבהירו כי מחוסנים או מחלימים שכבר שבו לישראל ממדינה כתומה וקיבלו תוצאה שלילית מבדיקת ה-PCR שביצעו בכניסה לישראל, יסיימו את הבידוד הלילה בחצות והם אינם מחויבים בביצוע בדיקה שנייה. למרות זאת, נוסעים ממדינות אדומות דיווחו כי גם הם קיבלו את ההודעה.

מי שלא התחסן או החלים ושב ממדינה כתומה, יכנס לבידוד ביתי למשך 14 יום, עם אפשרות לקיצור בידוד עם קבלת תוצאה שלילית בבדיקת pcr שבוצעה החל מהיום ה-7 לנחיתה בישראל (יום הנחיתה הוא היום הראשון).

ההחלטה על הסרת רוב ההגבלות על הטסים ובעיקר על המחוסנים מגיעה יום לפני הדיון בבג״ץ שהגישו התאחדות משרדי הנסיעות, המטה לשמיים פתוחים והתאחדות המלונות. בדיון שיתקיים מחר צפויים לדרוש העותרים להסיר את כל שאר המדינות האדומות מהרשימה, כאשר מי שמגבה אותם בחוות דעתו הוא פרופסור איתמר גרוטו.

גם זרים יוכלו להיכנס

ראש הממשלה ושרי החוץ, הבריאות, הפנים, התיירות והתחבורה סיכמו כי החל מיום ראשון 9.1.2022, תותר כניסת זרים מחוסנים/מחלימים (לפי הגדרת משרד הבריאות) ממדינות כתומות - זאת בכפוף למילוי טופס מקוון מבעוד מועד, ביצוע בדיקת PCR או אנטיגן לפני העלייה למטוס, ביצוע בדיקת PCR בכניסה לישראל ולאחריה כניסה לבידוד למשך 24 שעות או קבלת תשובה שלילית בבדיקה (המוקדם מביניהם).

זרים לא מחוסנים/ לא מחלימים (לפי הגדרת משרד הבריאות) לא יורשו להיכנס לישראל. זרים ממדינות אדומות, למעט מי שכניסתם אושרה על ידי ועדת החריגים, לא יורשו להיכנס לישראל. מתווה הקבוצות לא יחודש בשלב זה.

ביטול הבידוד למחוסנים החוזרים מחו"ל וחזרת התיירות למחוסנים היא הדבר הנכון והצודק בתקופה זו. אני מודה לחבריי לממשלה שהבינו את מצוקת תעשיית התיירות והסכימו איתי שהנזק עולה על התועלת.
החיסון הוא המענה הטוב ביותר למגיפה וככזה מגיע לציבור המחוסנים לנהל שגרת חיים מאפשרת לצד הקורונה.

— 🟠Yoel Razvozov | יואל רזבוזוב (@YRazvozov)January 3, 2022

ומה עם מדינות אדומות?

הוועדה לסיווג מדינות במשרד הבריאות ממליצה לממשלה הוועדה ממליצה להסיר מרשימת המדינות האדומות ולהעביר לרשימת הכתומות את המדינות: דרום אפריקה, הונגריה, ניגריה, ספרד, פורטוגל, צרפת, קנדה.

המדינות שנותרות בשלב זה ברשימת המדינות האדומות: איחוד האמירויות, ארה"ב, אתיופיה, הממלכה המאוחדת, טנזניה, מקסיקו, שווייץ ותורכיה.

אפשרות נוספת שבוחנים במשרד הבריאות היא לפטור מבידוד את המחוסנים שחוזרים ממדינות אדומות. כרגע לא ברור אם יש קשר בין ההודעות שקיבלו הבוקר החוזרים לישראל לבין ההנחיות שעשויות להתקבל במשרד הבריאות בנושא הזה.

ממשרד הבריאות טרם התקבלה תגובה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר