"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היכונו לפלישה הבריטית: "ישראל, הנה אנחנו באים"

גורמים בממשל הבריטי: גם כשייפתחו השמיים במאי, יתאפשר לטוס ללא הגבלות רק למדינות עם שיעור חיסון גבוה • "פרוזדור אווירי למדינות מחוסנות"

,עודכן
תיירים בחוף תל אביב, 2019 // צילום: גדעון מרקוביץ' // תיירים בחוף תל אביב, 2019

בבריטניה מצפים להמשך ההקלות ולפתיחת השמיים המתוכננת ל-17 במאי, אולם יעדי החופשה המסורתיים יחכו לבריטים ככל הנראה עד אוגוסט - כך מסרו גורמים בכירים בממשל הבריטי ל"איבנינג סטנדרד".

לעוף על זה!

כל חדשות התיירות, התעופה, מלונות ומסלולים - אצלכם במייל

גורמים רשמיים בממשלה הדגישו כי גם עם ביטול איסור הטיסה, בריטים יוכלו לנסוע בקלות יחסית רק למדינות עם שיעור חיסון גבוה, כמו ישראל. בכיר בממשל שמקורב לדיונים בין משרד התחבורה לענף הנסיעות הבריטי אמר ל"סטנדרד": "יהיה 'פרוזדור טיסה' מיוחד למדינות עם שיעור חיסון גבוה שברשימה הירוקה שלנו. ישראל, הנה אנחנו באים!".

כתב: שמעון יעיש // צלם: שמואל בוכריס

המודל הנבחן כעת לפתיחת השמיים הוא מעין "תוכנית רמזור", שתאפשר נסיעה כמעט ללא מגבלות למדינות שברשימה הירוקה הבריטית - עם שיעורי הידבקות נמוכים ושיעור חיסון גבוה. בדומה לישראל, בריטים שיסעו למדינה ירוקה לא יידרשו לבידוד בחזרתם, ויתבקשו רק לבצע בדיקת חום בשדה התעופה. ביקור במדינות כתומות יצריך בדיקת PCR שלילית ביציאה ובחזרה, ובידוד ביתי. מי שיבחר לטוס למדינה מהרשימה האדומה (כיום - רוב מדינות אירופה), יידרש עם חזרתו לבריטניה להיכנס להסגר במלונית בשדה התעופה למשך שבועיים.

נכון לעכשיו קיים איסור על טיסות מבריטניה, שאמור להתבטל לפי הפעימות המתוכננות לפתיחת המשק בממלכה ב-17 במאי. קנס של 5,000 פאונד יוטל על כל אזרח בריטי שיטוס למטרה שאינה מורשית, כמו חופשה.

פקיד ממשלה בריטי אחר אמר ל"סאנדיי טיימס": "בהתחשב בעובדה שרוב בתי המלון, הקוטג'ים ובתי ההארחה בבריטניה הוזמנו כבר מראש עד סוף הקיץ, אני חושש שהרבה אנשים הולכים לקנות חופשות מאוד יקרות במקומות לא מאוד נחמדים".

כך או כך, ישראל טרם התירה לפתוח את השמיים לאזרחים זרים, מחוסנים או לא. אם יוחלט על "הסכם מחוסנים" עם בריטניה, נשתדל להפיג את חששות הבכיר הבריטי ולהיות יותר נחמדים. על המחיר כבר נתמקח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר