לא כולם בשלים עדיין לטוס לחו"ל, ולגמרי אפשר להבין את זה. מבחר המדינות שלא מסבכות את התייר עם בידודים ועם בדיקות קורונה יקרות הוא מצומצם, יש מדינות שבהן עדיין יש לציית לסגרים ולכללי קורונה מעצבנים, ובכלל, טיסה עם מסיכות או עם ילדים במשבר שכזה יכולה לשגע את השכל. ובכל זאת, הנפש זועקת לקצת נופש. מה עושים? פשוט מאוד - נופשים בארצנו הקטנטונת אך רווית האטרקציות ומקומות הבילוי.
עבור ההרפתקנים וחובבי הקמפינג שבנו מדובר בדבר שהוא מובן מאליו. הרי כמות הנופים המשגעים, הפארקים הלאומיים, הגנים הארכיאולוגיים ואוצרות הטבע שארצנו מציעה לתייר הסקרן - היא אדירה. אבל מה יעשה מי שיכול לפנות רק לילה אחד לחופשה? מי שיש לו ילדים קטנים מדי לטרקים קשוחים, או מי שסתם מתחשק לו לבלות קצת באזור אורבני שהכל בו נגיש, ועדיין רגוע, יפה ולא מרתיע?
התשובה לכל השאלות האלה פשוטה: חיפה. מחופי הים, דרך הגנים הבהאיים המרהיבים ביופיים ומשעולי הר הכרמל ועד לשמורות הטבע שמוסתרות בה וסובבות אותה, בעיר הצפונית יש כל מה שאדם שמעוניין בבטן־גב עם פעילויות נעימות (או טעימות) לכל המשפחה צריך. במרחק עד שעת נסיעה מהגליל התחתון, מתל אביב או מנהריה, חיפה מציעה לתייר הישראלי שלל אטרקציות ומקומות שחובה להכיר (כן, אפילו אם אתם מהמרכז. הסיבות לכך בהמשך).
פאן היסטורי
נתחיל בלינה. מקום חדש יחסית, מרהיב ביופיו וקרוב לכל מה שצריך בעיר הגדולה של צפון ישראל, שמשלב קצת היסטוריה עם הרבה מאוד פאן אקסקלוסיבי. מדובר במלון כרמלה (התשבי 130, חיפה), מטרים ספורים ממלון דן שאי אפשר לפספס. רק שבמקרה הזה תאכלסו אחד מ־19 חדרים בלבד, שכולם עוצבו מתוך דאגה לשימור המבנה הטמפלרי, שהוסב לסוד הכמוס הזה בין עצים וצמחייה עבותה, עד שלא תאמינו שהמבנה נמצא ממש במרכז הכרמל. כל אחד מהחדרים שונה, פונה לנקודת תצפית אחרת ומותאם למספר שונה של אנשים בהתאם לגודלו (4-1 בחדרים מרווחים יחסית, והמיטות - עצומות).
למי שמגיע למלון מומלץ ביותר לקבוע טיפול בספא הצנוע. כאן תמצאו מטפלים מוסמכים, שיתאימו את הטיפול למה שהגוף שלכם דורש, במקצועיות יתרה. המלצה חמה: בקשו מראש לתאם טיפול עם ישראל מנשה רוב, מעסה רפואי בכיר שמגיע במיוחד מהקליניקה הפרטית שלו בקריות כדי לטפל באורחי המלון. אתם עוד תודו לנו.
גן החיות המפתיע
אחרי שהתמקמנו, התרשמנו ונרגענו, הגיע הזמן לאטרקציה נחמדה, שלא תאמינו שהיא נמצאת בדיוק 30 מטר מפתח המלון. בדמיוננו, גן החיות "גן האם", ששוכן ממש בסמוך לתחנת הכרמלית בעלת אותו השם, ובמרחק של יציאה מהפתח ופנייה אחת ימינה ממלון כרמלה, היה גן חיות קטן וזניח, אך ההפך הוא הנכון. במחיר שווה לכל כיס (45 שקלים למבוגר, חפשו הנחות בגוגל) תזכו לבילוי של כשעתיים-שלוש במורדות ובעליות גן החיות המקסים הזה, שמאכלס עשרות בעלי חיים מתוקים. אטרקציה מעולה לילדים ולמבוגרים.
אוכל, קדימה אוכל
מגעגעים, נוהמים ומרוצים, חוזרים למלון כדי להתקלח לקראת יציאה (בהזמנת מקום מראש!) למסעדת נג'מה, במתחם הרכבל התחתון בבת גלים (ולוקחים מונית כי הולכים לשתות!). המסעדה, שכבר הפכה לשם דבר אצל כל מביני העניין המקומיים, צפויה להרחיב את רדיוס המבקרים הקבועים שלה, וכדאי שתנצלו את הבאזז כשהוא עדיין התחלתי, לפני שתידרשו לחכות שבועות בטרם יתפנה עבורכם שולחן במסעדה המפוארת.
עבור הפודיז התל־אביביים, עיצוב המסעדה יזכיר את "טופולופומפו". צפו להידור דומה. לעומת מסעדות רבות שנסגרו בתקופת הקורונה, נג'מה הוסיפה את עצמה למפת הקולינריה הישראלית עם תום הסגר השלישי. אחד ההבדלים הבולטים בין המסעדות התל־אביביות שנאבקות לשרוד לבין נג'מה, הוא רמת הצפיפות. המסעדה הסתפקה במיקום הצנוע של חורבות מסעדת יטבתה בעיר המיתולוגית בקרבת החוף, והיא מרווחת כשם שהיא יפה, עם מרפסת גדולה שפונה לים, קומה שנייה, בר, שולחן ארוך לאירועים מיוחדים, וכמובן - אוכל מעולה. ממש מעולה. לביקורת המלאה, היכנסו לכתבה.
תשמרו מקום בבטן
את ארוחת הבוקר מומלץ לאכול בקפה דיומא בקרבת המלון (למעוניינים ניתן לרכוש שובר ארוחת בוקר מראש דרך מקום האירוח). התל־אביבים ימצאו את עצמם בקלות בין כל הכיסאות והשולחנות השונים זה מזה באווירת שוק הפשפשים מובהקת, ובתפריט הפלורנטיני שמציע אינספור דברים לארוחות בוקר שלאו דווקא מזכירים ארוחות בוקר, אבל משתלבים נהדר.
אחרי שטבלתם בג'קוזי בחצר המלון, מי שעדיין רעב - מומלץ לו לבקר בפוד־טראקס הטרנדיות והפופולריות שפרושות לאורך הים, בעיר התחתית, על הכרמל ועוד. היריעה קצרה מלכתוב על כולן, גגלו את זה ולא תתחרטו.
אנחנו שמרנו מקום בבטן מסיבות מסורתיות. בעוד הוויכוח לגבי זהות הבורגר הכי טוב בתל אביב ממשיך לגבות קורבנות, לנו יש כלל ברזל: בכל פעם שמצפינים מהעיר, עוצרים באחת התחנות של בורגר סלון. הפעם היה זה הסניף החיפאי ברוממה, שבו גם גילינו את המנה החדשה של הרשת, צ'יפס סלופי, לצהלת חובבי המנות המושחתות. כלומר, עבורנו.
בפחות מ־24 שעות הספקנו לנוח, לטייל, לאכול טוב ולהתפנק, בלי בדיקות קורונה ובלי בידוד. נחמד ליום כיף במרחק שעת נסיעה מהבית, לא?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו