הקורונה מאחורינו: הנתונים המשמחים שמגיעים מנתב"ג

זינוק משמעותי במספר המטוסים וכמות הנוסעים בחודש מאי • "המספרים מעודדים ויש צפי לצמיחה נוספת ביולי ואוגוסט"

נתב"ג עמוסת נוסעים, צילום: TPS

אחרי שנה קשה מאוד במהלכה מעט מאוד ישראלים עברו בנמל התעופה בן גוריון, המגמה משתנה ובקצב מהיר. אם התרגלנו לראות תמונות של נתב"ג שומם, על גבול הנטוש, המצב היום שונה לחלוטין – מאות אלפי ישראלים טסו בשבועות האחרונים והצפי הוא לגדילה נוספת במהלך הקיץ. מתי נקבל תיירים זרים? כל הנתונים.

בחודש מאי 2020 טסו לישראל 155 מטוסים בלבד, בחודש מאי השנה טסו לישראל 1,340 מטוסים, כמעט פי עשרה. תנועת המטוסים שכוללת המראות ונחיתות בחודש מאי השנה לעומת שנה שעברה עומדת על 2,684 השנה לעומת 414 בלבד בשנה שעברה.

בנוסף, במהלך חודש מאי 2021 יצאו מישראל 153 אלף נוסעים, כאשר באותו החודש בשנה שעברה יצאו 8,200 נוסעים בלבד, זינוק של כמעט פי עשרים. כמות הנכנסים לארץ גדלה גם היא באופן משמעותי עם 137 אלף בחודש שעבר, לעומת 9,449 לפני שנה בדיוק.

מגמת העלייה בכמות הנוסעים ברורה מאוד – בחודש פברואר השנה עברו בנתב"ג כ-24 אלף נוסעים בלבד, במרץ המספר זינק לכ-133 אלף נוסעים, באפריל הוא יותר מהכפיל את עצמו עם כ-271 אלף נוסעים ובחודש שעבר המספר הגיע ל-292 אלף נוסעים שעברו בנתב"ג בחודש אחד. בחודש מאי 2020 המספר עמד על כ-18 אלף נוסעים ובחודש אפריל שעבר המספר עמד על 9,377 נוסעים בלבד.

חשוב לזכור שהמספרים מאוד מעודדים והצפי הוא לצמיחה נוספת גם בחודשים הבאים ובמיוחד בחודשים יולי ואוגוסט, אך המספרים שבשגרה לפני תקופת הקורונה היו גבוהים בהרבה לדוגמה, בחודש ינואר 2020, עוד לפני שמגפת הקורונה השפיעה על ענף התעופה בצורה משמעותית, עברו בנתב"ג כ-1.6 מיליון נוסעים, ואילו בחודש פברואר 2020 המספר עמד על כ-1.4 מיליון נוסעים.

במהלך חודש מאי 2021 יצאו מישראל 153 אלף נוסעים, כאשר באותו החודש בשנה שעברה יצאו 8,200 נוסעים בלבד

 

חברת התעופה שהפעילה הכי הרבה טיסות במאי החודש שעבר היא אל על (כ-250 אלף נוסעים) עם כ-40% מנתח הטיסות שעוברות בנתב"ג, השנייה אחריה היא ישראייר עם נתון מרשים של 8.5% מסך הטיסות (כ-65 אלף נוסעים) שעובר גם את יונייטד האמריקנית שניצבת במקום השלישי עם 6.7% מנתח הטיסות בנתב"ג (פחות טיסות מישראייר אבל יותר נוסעים – כ-72 אלף). ארקיע רביעית עם 4.7%, פליי דובאי חמישית עם 3.7%, לופטהנזה שישית עם 2.8% וטורקיש שביעית עם 2.7%, אך טורקיש ניצבת במקום הרביעי מבחינת כמות הנוסעים שהטיסה מישראל ואליה עם כ-42 אלף נוסעים בחודש שעבר. אחריהן סוגרות את העשירייה דלתא האמריקנית, חברת הלואוקוסט ההונגרית וויז אייר, ואירופלוט הרוסית.

המדינה שטסו אליה וממנה הכי הרבה נוסעים היא ארצות הברית עם 186 אלף נוסעים, אחריה טורקיה (רבים המשיכו משם ליעד שלישי) עם 73 אלף, איחוד האמירויות שלישית עם 69 אלף, צרפת 59 אלף, גרמניה 56 אלף, גאורגיה 47 אלף, אוקראינה 44 אלף, יוון 36 אלף, בריטניה 35 אלף וקפריסין 30 אלף נוסעים במהלך חודש מאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר