רשות שדות התעופה והנהלת נתב"ג ממשיכות במאבק נגד תופעת "החאפרים", נהגי מוניות הפועלים שלא כחוק בשטח שדה התעופה.
פסק דין שניתן לאחרונה בביהמ"ש לתעבורה במחוז מרכז קבע כי נהג מונית שביצע 86 עבירות חנייה בשטח נתב"ג בתוך ארבעה חודשים בלבד, תוך ניצול לרעה של תו נכה והפרת צו הרחקה, יידרש לשלם קנס של 86,000 ש"ח ורישיונו יישלל ל-14 יום.
על פי פסק הדין של השופט עמית בר, הנהג, שנכנס לשטח נתב"ג בניגוד לצו הרחקה מנהלי שהוצא נגדו, החנה את רכבו באזור המסומן באדום-לבן בצמוד לטרמינל 3 - ועקף את התור של נהגי המוניות החוקיים. להגנתו, טען הנהג כי חנה כחוק בזכות תו נכה שברשותו, אולם ביהמ"ש קיבל את טענת התביעה וקבע שהנהג פעל ממניע כלכלי מובהק, תוך הפרת החוק והנחיות התו.
מטרת החוק: קידום שיוויון, לא עקיפת תורים
השופט בר ציין בפסק הדין כי "שימוש בתו נכה למטרות שאינן ראויות פוגע בסופו של דבר בציבור הנכים הכללי", וכי מטרת החוק היא קידום שוויון ולא עקיפת חוקים. עוד נקבע כי הנאשם פגע בפרנסתם של נהגי מוניות הפועלים כחוק וממתינים לתורם.
מעבר לקנס הכספי הגבוה ופסילת הרישיון, נגזרו על הנהג גם הפעלת התחייבות קודמת על סך 3,000 ש"ח, וכן התחייבות נוספת בסך 20,000 ש"ח - שתופעל במקרה שיבצע עבירות נוספות בשטח נתב"ג בשנתיים הקרובות.
ברשות שדות התעופה מדווחים כי בשנת 2024 לבדה הוצאו יותר מ-30 צווי הרחקה מנהליים ושיפוטיים לנהגי מוניות שפעלו בניגוד לחוק בנתב"ג. כמו כן, נרשמו יותר מ-2,500 דוחות בסכום כולל של כ-1.2 מיליון ש"ח לנהגים "חאפרים". במקרים בהם נהגים מפרים את צווי ההרחקה, מגישה הרשות תביעות משפטיות, ובשורת תיקים כבר ניתנו החלטות שיפוטיות האוסרות על כניסת אותם הנהגים לנתב"ג לתקופות ממושכות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו