אחד המלונות הכי מדוברים בישראל נמצא במקום מבודד, כשעה נסיעה מאילת, בלב המדבר ובלי יותר מדי ציוויליזציה בסביבתו. מלון סיקס סנסס נחשב לאחד המלונות הטובים בישראל, הוא נבנה במשך עשר שנים ורק בניית קירות הלבנים ברחבי המלון לקחו כחמש וחצי שנים.
רבים ממי שמגיעים למלון הם תיירים זרים שרוצים להרגיש את החוויה המדברית. מדובר במלון יקר וחופשה בו מגיעה בקלות לכאלף דולר ללילה. הגענו ללילה אחד למלון כדי להבין על מה כולם מדברים והבנו שאכן, מדובר במלון ברמה גבוהה מאוד, כזאת שלא רואים הרבה בישראל.
מעבר לעיצוב המרשים, הצוות במלון הוא סיפור בפני עצמו. רוב אנשי הצוות שעובדים במלון מתגוררים יחד ביישוב שנקרא נווה חריף, במעין קומונה שהוקמה במיוחד בשבילם. בין העובדים יש לא מעט ישראלים, אבל גם די הרבה זרים שהובאו במיוחד ממלונות שונים של הרשת ברחבי העולם כדי לשמור על הרמה המקובלת בסיקס סנסס.
בשיחה עם סגן מנהל המלון, אוסטין ג׳ונס, אמריקני משיקגו, שהגיע לאחרונה מבאלי שבאינדונזיה כדי לעבוד במלון סיקס סנסס בשחרות, הוא מספר: "אני עובד כבר הרבה שנים ברשת וזה ללא ספק אחד המלונות היפים והמיוחדים שראיתי. החוויה פה רגועה מאוד, אי אפשר שלא להיות רגועים פה. האוכל ברמה גבוהה מאוד ואנחנו עושים הכל כדי לשלב חוויה יוקרתית בלב המדבר, זה משהו שונה, זה לא מלון רגיל".
אחת מהנקודות הבולטות של המלון היא הבריכה. המתרחצים והמשתזפים נהנים מנוף מדברי אין סופי ומי שממש רוצה להתפנק, יכול גם להזמין עיסוי על שפת הבריכה. בחלק מימות השבוע יש הופעות חיות בשעות אחר הצהריים והשקיעות שאפשר לראות במלון פשוט מרהיבות.
במלון יש קצת יותר מ-60 חדרים ורובם רחוקים אחד מהשני, כמובן שיש גם חדרים צמודים, תלוי בסוג החדר שתזמינו. המלון בנוי בצורה כזאת שהוא משתלב עם הטבע, המבנים בצבעים מדבריים, לא גבוהים וכאלה שמאפשרים גם לבעלי החיים החמודים להגיע ולבקר מדי פעם, אנחנו זכינו לראות יעלים.
המרפסות של חלק מהחדרים פונות למדבר בנוף פתוח לגמרי, בלי שיש מישהו שיכול לראות אתכם. גם החדרים הקטנים ביותר מרווחים מאוד ומעוצבים באותו סגנון מדברי שמאפיין את המלון והגישה מהחדרים לאזורים השונים ברחבי המלון נעשית באמצעות רכבים חשמליים קטנים בהזמנה, כיוון שהמלון משתרע על שטח עצום.
אזור נוסף שנחשב לאחד מהיפים והמיוחדים במלון הוא הספא עם הבריכה הפנימית. גם בה יש אזורי מנוחה מסביב ואפשרות לסדנאות שונות, כמו גם סדנאות מדבריות שונות שמציע המלון. חשוב להדגיש שהמלון לא כשר, אך אנשי הצוות במלון מדגישים שאין פירות ים או מאכלים לא כשרים, אך יש מנות חלביות ומנות בשריות.
הקולינריה במלון היא אחת מהנקודות הבולטות שלו. שף דוד ביטון אחראי על מסעדת השף במלון שללא ספק הייתה יכולה להתחרות במסעדות הטובות בתל אביב. מנות הבשר השונות, מנת שקדי העגל, סטייק האנטריקוט, הטורטליני עם קרם הקולורבי הם רק חלק מהמנות שאסור לוותר עליהם במסעדת השף של המלון. גם ארוחת הבוקר מעולה ומגוונת וחשוב לתת גם מילה טובה על הניקיון שניכר גם במסעדות וגם ברחבי המלון.
לא הכל מושלם
עוד לא נפתח המלון שבו הכל מושלם וגם פה, יש כמה נקודות שחשוב לדעת. מזג האוויר באזור, מה שכמובן לא בשליטת המלון, יכול להיות חם מאוד ולהגיע ליותר מ-40 מעלות בקיץ, כפי שכולנו מכירים מאילת. המרחק בין הנקודות השונות במלון גדול וקשה להגיע לאזורים השונים באופן עצמאי, מה שמצריך התניידות בטוקטוקים עם נהגים של המלון. לצד בעלי החיים הנחמדים שיש במלון, על הדלתות במרפסת יש סימן שמבקש לסגור את הדלתות כשעליו מצוירים עקרבים, בשיחה עם חלק מאנשי הצוות הם מספרים כי היו מקרים שבהם ראו גם נחשים באזור, לא משהו שלא היינו מצפים לראות במדבר, אבל כאלה שחשוב לדעת שיכולים להימצא במלון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו