"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היסטוריה בשמי מחנות הריכוז: חילות האוויר של ישראל ושל גרמניה יערכו תרגיל משותף

לראשונה: חילות האוויר של שתי המדינות ישתפו פעולה בגרמניה • מטס זיכרון בהובלת מפקדי החילות ייערך מעל למחנה הריכוז דכאו • דובר צה"ל: "לתרגיל חשיבות אסטרטגית גבוהה ולו השפעה רבה על חיל האוויר, צה"ל ומדינת ישראל" • כל הפרטים

,עודכן
צילום: דובר צה"ל // "לתרגיל חשיבות אסטרטגית גבוהה"

חיל האוויר הישראלי ומקבילו הגרמני לראשונה בתרגול משותף בשמי גרמניה.בדובר צה"ל מסרו היום (שבת) כי ביום שני הקרוב, 17 באוגוסט 2020, יחל התרגיל בבסיס "Nörvenich" שבגרמניה, והוא צפוי להימשך כשבועיים. עוד ציינו בצה"ל כי מדובר ב"תרגיל הבינלאומי היחיד שחיל האוויר קיים השנה מחוץ לגבולות ישראל, בצל נגיף קורונה".

בהודעת דובר צה"ל צוין כי התרגיל נערך לצורך אימונים "במתארים לא מוכרים, כחלק מהחשיבות לשמירת כשירותו של חיל האוויר, להתמודדות עם מגוון תרחישים ולמען שימור שיתוף הפעולה ההדוק של חיל האוויר עם חילות אוויר זרים".

בתרגיל ייקחו חלק שישה מטוסי קרב "ברק" (F-16), שני מטוסי תובלה "ראם" (בואינג 707), ושני מטוסי בקרה "נחשון" ("עיטם").

"במהלך התרגיל, חיל האוויר יתרגל יחד עם מדינות נאט"ו (ארגון האמנה הצפון-אטלנטית), מתארים אוויריים שונים כחלק מתרגיל "MAG Days", מופע בינלאומי המתרחש ארבע פעמים בשנה", נמסר מדובר צה"ל. "כחלק מהתרגיל, עתידים להתבצע עשרות מטסים המדמים תרחישי קרבות אוויר-אוויר וקרבות אוויר-קרקע, התמודדות עם איום טק"א (טיל קרקע-אוויר) מתקדם וכן מתארי לחימה בשטח אויב".

צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל

ביום שלישי הקרוב צפוי להיערך מטס "זיכרון לעתיד" של כלי טיס ישראליים וגרמניים, שיחלוף ליד מחנה הריכוז דכאו לזכר קורבנות השואה, וכן מעל שדה התעופה פירסטנפלדברוק שליד מינכן, לזכר 11 חללי מינכן, חברי המשלחת האולימפית בשנת 1972.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

"המטס יתקיים בהובלת מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, שיטיס מטוס 'עיטם' לצד מפקד חיל האוויר הגרמני, לוטננט גנרל אינגו גרהארץ, ולצד מפקדת טייסת הטיסה הראשונה בחיל האוויר הישראלי, מפקדת טייסת 122, סגן-אלוף ג'.", מסרו בצה"ל.

עוד בנושא:

• נתוני התקיפות של חיל האוויר נחשפים

• 669 ושלד"ג: הכנף החדשה של חיל האוויר

• מרשים: סרטון ההרתעה של חיל האוויר

בתום המטס יתקיים טקס זיכרון רשמי במחנה דכאו, בהשתתפות שרת ההגנה הגרמנית, אנגרט קראמפ-קארנבאואר, שגריר ישראל בגרמניה, ג'רמי יששכרוף, מפקדי חילות האוויר ונציגים נוספים. בטקס יישא דברים סגן מפקד טייסת העמק, רב-סרן י׳, נכד לסב שורד שואה מחנה דכאו. הרב מנדל מוראיטי יקרא יזכור במהלך הטקס, שיועבר בשידור חי בפלטפורמות של צה"ל וחיל האוויר.עוד נמסר כי ייערך ביקור של מפקדי חילות האוויר באנדרטת הזיכרון ל-11 הספורטאים במינכן.

"לתרגיל חשיבות אסטרטגית גבוהה ולו השפעה רבה על חיל האוויר, צה"ל ומדינת ישראל", הבהירו בצה"ל. "שיתוף הפעולה הישראלי-גרמני והגעת מטוסי חיל האוויר לאדמת גרמניה הוא אירוע היסטורי. חיל האוויר מתרגל וימשיך לתרגל בשיתוף פעולה עם חילות אוויר זרים, לשמירה על כשירות הכוחות וכוננות, להידוק הקשרים, האינטרסים ולעידוד וחיזוק הלמידה המשותפת בין החילות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר