"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתקפת סייבר ענקית על שירותי הדוא"ל של מיקרוסופט

כ-60 אלף עסקים ברחבי העולם נפגעו • בענקית הטכנולוגיה משייכים את קבוצת ההאקרים לממשלה הסינית ואומרים: "פועלים לסייע לקורבנות"

,עודכן
60 אלף עסקים נפגעו // צילום: Gettyimages // 60 אלף עסקים נפגעו

תקיפתסייברשל קבוצה סינית בשם "הפניום" (Hafnium), שלטענת חברת מיקרוסופט מופעלת על ידי הממשל הסיני עצמו, הצליחה ככל הנראה לנצל חולשה בתוכנת הדואר האלקטרוני העסקי של ענקית האלקטרוניקה, ולהדביק לפחות 60 אלף עסקים נוזקות ריגול, בהם בנקים, חברות קטנות, גורמי ממשל, בתים פרטיים, חנויות מכולות ועוד ברחבי הגלובס.

המידע עלהתקיפהנמסר כבר ביום שלישי שעבר על ידי סגן נשיא לאבטחת לקוחות והבטחת אמון במיקרוסופט, טום ברט, אולם בעקבות ההכרזה וככל הנראה כדי לנצל את הפריצה עד תום, העצימו ההאקרים את התקיפות שלהם והפעילו גם מערכות הדבקה אוטומטיות כדי לנצל את הפרצות בתוכנה עד כמה שאפשר, לפני שהקורבנות יורידו ויתקינו את שורת התיקונים והטלאים שחברת מיקרוסופט פרסמה עם התגלות התקלה.

חשוב לציין כי בהתקפההנוכחית מדובר במשבר הסייבר השני הגדול בחודשים האחרונים, אחרי שקבוצת האקרים רוסיים, השייכים ככל הנראה לארוגני הביון של מוסקבה, חדרו לקבוצה גדולה של שרתי הממשלה האמריקנית וסוכנויות שונות, וכן ל-100 חברות אמריקניות. ההבדל הפעם הוא בעוצמת הפריצה, ובעובדה שבמקום להתחבא אחרי הגילוי - ההאקרים רק העצימו את הפעילות שלהם.

כמו כן, המקרה האחרון הוביל להכרזות מצד הבית הלבן שדחקו באנשים להתקין את הטלאים של חברת מיקרוסופט. ג'ן פסאקי, דוברת הבית הלבן יצאה בהכרזה שדחקה בציבור האמריקני "הבית הלבן חושש ממספר גדול של קורבנות אמריקניים... יש לפעול עכשיו ולתקן את כל מה שצריך כדי להתגונן מהתקיפה". גם היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן, ג'ייק סאליבן, הביע דאגה מההתקפה.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

פועלים לסייע לקורבנות // צילום: איי.פי
פועלים לסייע לקורבנות // צילום: איי.פי

בינתיים חברת מיקרוסופט עצמה הודיעה כי היא עובדת במשותף עם הממשל האמריקני וכי היא פועלת לסייע לקורבנות שכבר נפגעו לפני שהם הצליחו להוריד את הטלאים והעדכונים של החברה. עם זאת, החברה לא מסרה את היקף הנזק והפגיעה שנגרם. בהקשר לכך גורמים אמריקניים מעריכים כי גם הפעם גורמי ממשל שהשתמשו בשרת העסקי של מקרוסופט נפגעו ונחדרו.

כך או כך זו הפעם השמינית בשנה האחרונה שהתאגיד הטכנולוגי מאשים מדינה בהובלת תקיפה נרחבת על השרתים והשירותים שלה. מנגד, דובר משרד החוץ הסיני הכחיש את המעורבות של ארצו כבר ביום רביעי, ואמר כי "אנחנו מתנגדים בחריפות לכל פעילות סייבר לא חוקית ופועלים נגדה".

דוברת הבית הלבן, פסאקי // צילום: אי.פי.איי
דוברת הבית הלבן, פסאקי // צילום: אי.פי.איי

עם זאת גורמי אבטחה אמריקניים מציינים כי ההתקפה הסינית הגיונית: "מורידים את כל החומר שאפשר לגנוב ואז ממיינים אותו, זה ממש מכרה זהב".

כאמור מיקרוסופט פועלת לתיקון הפערים ברשת ההגנה שלה, ופרסמה שורה של טלאים שניתן להוריד לשרתים של הדואר העסקיים שלה. בנוסף, היא פרסמה כי אלו שמשתמשים בשירות הענן שלה לצרכי דואר לא נפגעו. כך או כך נראה כי תחום הסייבר, במיוחד של היחידות הנתמכות על ידי ממשלות אגרסיביות הרוצות להשיג טכנולוגיה ומידע מודיעיני, עלה לרמה חדשה של יכולות, והמערב מצוי בפיגור בכל הנוגע לתשובה לסכנות אלו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר