"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האם טיק-טוק גורם לטיקים?

רופאים בארה"ב מדווחים על עלייה במספר הנערות שמגיעות לטיפול עם עוויתות בפנים ועוד תסמונות טורט אופייניות, שככל הנראה נגרמות כתוצאה מחרדה, דיכאון ותופעות נפשיות נוספות, עקב השימוש באפליקציית טיק-טוק

,עודכן
0השמעה
טיקטוק, צילום: AP

את העובדה שהרשתות החברתיות גורמות להרבה מאוד מתחים ולחצים, בעיקר אצל בני נוער, כבר ראינו והפנמנו. השימוש בפייסבוק, אינסטגרם וטיק-טוק מעמיד את בני הנוער במרוץ תמידי אחרי היקר, האופנתי, הטרנדי, וכל מי או מה שלא בקטגוריות האלו, עלול למצוא את עצמו מנודה.

הדאגה בשל הרשתות החברתיות גוברת בכל העולם,צילום: רויטרס

כעת, דאגה חדשה מטרידה את מערך הרפואה בארה"ב לאחר שאל מספר לא מבוטל של רופאים ורופאות ברחבי המדינה, הגיעו מטופלות צעירות בעיקר, אשר כתוצאה מההשפעות הנפשיות עקב השימוש המרובה באפליקציית טיק-טוק - החלו לפתח עוויתות לא רצוניות (טיקים) בעיקר בפנים, או כפי שהרופאים הגדירו את זה, מקרים קלים של תסמונות טורט.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

תופעות הלוואי של הטורט כוללות בד"כ עוויתות לא רצוניות בפנים, חזרה לא רצונית על מילים ומשפטים ואף קולות לא רצוניים, כמו צעקות, שריקות ואף קללות וגידופים. חלק מהנבדקים הודו שהם צפו בערוץ טיק-טוק של בחור שמאובחן כסובל מטורט ואז החלה אצלם ההפרעה, אולם הרופאים אינם משוכנעים שזו הסיבה היחידה.

חלק מהרופאים סבורים שהתופעה הזו אופיינית במצבים של חרדה או חוסר ודאות, ושתקופת הקורונה שבה אנחנו נמצאים היא גורם עיקרי וברור לתופעות מהסוג הזה, אך מצד שני הם מרגיעים שהתופעה הזו אינה קבועה וניתן לטפל בה בסדרה של טיפולים תומכים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר