"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: אמזון מתכננת לפתוח רשת בתי כלבו אוטונומיים

על פי הדיווחים, ענקית האינטרנט צפויה להקים מותג עצמאי חדש שיכלול רשת חנויות נוחות שיתמקדו בעיקר בחנויות נטולות קופות • בתחילה ההיצע יכלול בעיקר את מותגי הבית של אמזון ובהמשך יתרחב למותגים נוספים

, עודכן
0השמעה
אמזון, צילום: אי. פי. איי

לאחר שהקימה את Amazon Go - רשת חנויות נוחות ללא קופות המתמחה בעיקר במזון מוכן וארוז; ואת Amazon 4-Star - חנות פרימיום המציעה אך ורק מוצרים שזכו לדירוג של 4 כוכבים לפחות בחנות המקוונת; ואחרי שהשתלטה על רשת הסופרמרקטים היוקרתית Whole Foods Market (ואף מתכננת לפתוח בשנה הבאה שני סניפים ללא קופאים), מסמנת ענקית המסחר הכבר-לא-רק-מקוון את היעד הקמעוני הבא שלה: חנויות כלבו בגודל קטן עד בינוני, שישימו דגש על ביגוד, חפצים לבית וגאדג'טים למיניהם.

אמזון, צילום: איי.אף.פי

עיתון ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח מפי מקורות אמינים אך אנונימיים כי אמזון חזק בעניין וכבר סימנה את סן פרנסיסקו, קליפורניה, ואת קולומבוס, אוהיו, ארה"ב, כיעדים לסניפי הפיילוט של רשת בתי הכלבו החדשה.

אז איך העסק יעבוד? באופן כללי, גם בתי הכלבו יהיו נטולי קופות. הצרכנים ירכשו את המוצרים על ידי סריקת ברקוד בטלפון ויוכלו להמשיך בדרכם, בדיוק כפי שמקובל ב-Amazon Go. עם זאת, ידוע כי נהוג למדוד בגדים לפני שקונים אותם. ובניגוד לכריך קממבר, כוס קורטדו או סלט קרמבולה, בחירת בגד לוקחת קצת יותר זמן.

מחסן של אמזון, צילום: רויטרס

אי לכך, ההערכות הן שהלקוח יבחר את הבגדים שהוא מעוניין למדוד באמצעות הטלפון. עובד של החנות (או רובוט) יביא את הפריטים לחדר ההלבשה המשודרג, שם הלקוח ימדוד את הבגדים בדרך הרגילה, אבל לא רק: אם פריט מסוים לא ימצא חן בעיניו והוא יהיה מעוניין להחליף מידה או צבע, למשל, החדר יהיה מצויד במסך מגע, שבאמצעותו יהיה ניתן להזמין את הפריטים החלופיים, שאולי אף ישוגרו אליו באמצעות מסילה אוטומטית.

לא מסתפק בכיבוש החלל: מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס, צילום: איי.פי

ומה לגבי ההיצע? ובכן, אמזון תעדיף ככל הנראה להתמקד בעיקר במותגי הבית שלה, דוגמת Amazon Essentials בתחום האופנה, אבל עוד מוקדם לדעת מה יהיה תמהיל הסחורה הסופי, שבוודאי ישתנה עם הזמן. כך או כך, נכון לעכשיו מסרבת אמזון להגיב לשמועות, שככל הנראה יתבררו בקרוב כנכונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר