פייסבוק וטוויטר נלחמות בזיופים מאפגניסטן
תמונה של כתב CNN עומד על רקע מסוק בשמיים ומדווח שההפיכה עוברת בשקט יחסי גרמה לרשת לגעוש שוב, לאחר שהתבררה כמזויפת • פייסבוק וטוויטר מנסות להילחם בתופעה
, עודכן

התמונה המזויפת, שהופצה בכמויות מסחריות ברשתות החברתיות, העלתה שוב את המתח בדיון הנוקב לגבי תפקידיהן של הרשתות החברתיות בזמן מאבקים מדיניים ופוליטיים, כפי שמתרחש כעת בקאבול, בירת אפגניסטן.
התמונה, שהונדסה על ידי גורמי בעלי אינטרס ובכלל צולמה במקור בארה"ב בזמן הפגנה על ירי שוטרים, ניסתה ליצור רושם של הפיכה שקטה ורגועה, בעוד שבפועל מתבררים אט-אט ממדי ההרג והאכזריות מצד לוחמי הטליבאן, שזוכים אגב לתמיכה לא מפתיעה מארגון חמאס.
בפייסבוק הכניסו הודעה ברורה לגבי אמיתות התמונה, שבה נאמר: "בודקי אמיתות עצמאיים בדקו את התמונה הזו וקבעו שהיא מהונדסת", והשאירו את הבחירה לצופה - אם לראות את התמונה או לא. דובר החברה מסר שבפייסבוק הקימו צוות מיוחד עם אנשים בעלי אזרחות אפגנית ודוברי שפות המקום, על מנת ליצור אבטחה מהודקת יותר בזמן העימות הרגיש בקאבול.
גם קברניטי טוויטר עומדים בימים אלו בלחצים לא קלים בעקבות המצב, ובעקבות תלונות רבות שהתקבלו נגד החברה לאחר שהשאירה על כנו את העמוד של דובר הטליבאן, בעוד חשבונו של הנשיא לשעבר טראמפ - הוסר. בחברה החליטו להקים "חדר מצב" של משתמשים בולטים, והם יוכלו לסמן ציוצים שלדעתם נראים לא ראויים לקהל משתמשי טוויטר. מעין "משמר אזרחי", בתקווה שאלו יעזרו להם לנהל את המצב העדין ביעילות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו