נוקיה תובעת את oppo על הפרת פטנטים

יצרנית הסלולר הוותיקה אמנם ויתרה על הבכורה בשוק - אבל לא מתכוונת לוותר על נכסיה • החברה תובעת את יצרנית הסמארטפונים Oppo על הפרת פטנטים רשומים

, צילום: יח"צ

אף שמותג הסמארטפונים של נוקיה (כיום שייך לחברת HMD Global) כבר לא נמצא בצמרת יצרניות הסלולר הגדולות בעולם, חברת נוקיה עצמה היא עדיין ענקית תקשורת המחזיקה בבעלותה כמות לא מבוטלת של פטנטים רשומים, המשמשים יצרניות סלולר שונות.

אחת מהחברות האלה היא חברת OPPO הסינית, שבחודשים האחרונים אף עושה את צעדיה הראשונים בישראל באמצעות היבואנית המקומית רונלייט. במשך כמה שנים שילמה אופו לנוקיה על השימוש בפטנטים שלה, אך לאחרונה מסרבת החברה לחתום מחדש על ההסכם בין שתי החברות, ולמעשה הפסיקה לשלם עבור השימוש באותם פטנטים.

לטענת נוקיה, אף שהפסיקה לשלם, אופו ממשיכה להשתמש בטכנולוגיות שלה ולנוכח הסירוב של אופו לחדש את ההסכם, החלה נוקיה בהליכים משפטיים נגדה בכמה מדינות - גרמניה, צרפת, אנגליה והודו. לטענת החברה הפינית, אף שהציעה לאופו תנאים הוגנים לחלוטין, זו מסרבת לקבל את ההצעה ובכך מפירה את זכויותיה.

אופו, כידוע, שייכת לתאגיד BBK הסיני, אשר לו שייכים גם מותגי הסלולר וואן פלוס, Vivo, רילמי ו-iQOO. מעניין יהיה לראות איך המותגים האחרים של BBK יתנהלו מול נוקיה, ואם הם כן ישלמו על השימוש בפטנטים או ייכנסו איתה גם הם למחלוקת משפטית.

תחום התביעות על שימוש בפטנטים שלה אינו זר לנוקיה, ובעבר כבר תבעה לא מעט חברות. בחלק מהתביעות היא זכתה, למשל כשתבעה את החברות לנובו ודיימלר (הבעלים של מרצדס-בנץ), אך היו גם מקרים שבהם בתי המשפט לא פסקו לטובתה. התביעה נגד אופו עדיין לפנינו, ובסיומה נגלה אם הפעם תצא נוקיה כשידה על העליונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר