"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אפל משיקה: אייפון חדש מוזל ואייפד משודרג
אפל חשפה את האייפון 17e המוזל שלה שכולל שבב A19, נפח אחסון של 256 ג׳יגה בייט ומודם מפיתוח עצמי • עוד הכריזה החברה על סדרת ה-iPad Air ל-2026, המבוססים על מעבד ה-M4 ומגיעים בגדלי 11 ו-13 אינץ׳ • איפה ומתי אפשר להשיג אותם? כל הפרטים
שבוע ההכרזות הגדול, אילוסטרציה. צילום: רויטרס

אפל משיקה: אייפון חדש מוזל ואייפד משודרג

אפל חשפה את האייפון 17e המוזל שלה שכולל שבב A19, נפח אחסון של 256 ג׳יגה בייט ומודם מפיתוח עצמי • עוד הכריזה החברה על סדרת ה-iPad Air ל-2026, המבוססים על מעבד ה-M4 ומגיעים בגדלי 11 ו-13 אינץ׳ • איפה ומתי אפשר להשיג אותם? כל הפרטים

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אפל פותחת את שבוע ההכרזות שלה עם אייפון מוזל (או יותר נכון, הזול ביותר שהיא הציעה עד כה). הפעם - האייפון מגיע קצת יותר מאובזר מהאייפונים המוזלים שיצאו עד כה. בניגוד לדור הקודם, ה-16e, הדגם החדש מגיע עם נפח אחסון סטנדרטי של 256 ג׳יגה בייט (פי שניים מנפח הבסיס הקודם) ולראשונה גם עם תמיכה ב-MagSafe.

אפל מבטיחה חיי סוללה של יום שלם,צילום: אפל

בלב המכשיר: שבב A19, אותו מעבד שמניע את דגם הבסיס של סדרת אייפון 17. פירוש הדבר שחבילת הכלים המבוססת בינה מלאכותית, שהחברה מציגה כיתרון תחרותי מרכזי, זמינה כעת גם בנקודת המחיר הנמוכה ביותר של החברה. לצד השבב יש מודם סלולרי C1X, שלדברי החברה מהיר עד פי שניים מהמודם בדגם 16e וצורך פחות אנרגיה, וכן פותח על ידי צוות הסיליקון של החברה, כולל מהנדסות ומהנדסים ממרכז הפיתוח של החברה בישראל, והוא מהיר פי שניים מקודמו.

לצד המעבד הראשי, ה-17e כולל שני פיתוחים של צוותי הסיליקון של אפל: שבב הקישוריות האלחוטית N1 והמודם הסלולרי C1X. שני השבבים הללו, שנועדו להעניק עצמאות טכנולוגית אל מול ספקים חיצוניים. ה-N1 אחראי על ניהול תקני ה-Wi-Fi 7 והבלוטות׳, בעוד ה-C1X מספק מהירות גלישה סלולרית הגבוהה עד פי שניים מהדור הקודם, לצד צריכת חשמל נמוכה ב-30%.

מגיע הפעם קצת יותר מאובזר,צילום: אפל

בנוסף, אפל מבטיחה חיי סוללה של יום שלם, טעינה חוטית מהירה דרך USB-C עד 50% בכחצי שעה, וטעינה אלחוטית בהספק של עד 15W עם MagSafe ו-Qi2. בין השינויים שמשלימים את התמונה: מצלמת 48 מגה-פיקסל עם זום X2 מחיישן יחיד, צילום פורטרט משופר וזיהוי עמוק שניתן לעריכה גם אחרי הצילום. הווידאו תומך ב-4K עם Dolby Vision עד 60 פריימים לשנייה, וכן בהקלטת Spatial Audio.

העיצוב החיצוני נשאר כמעט ללא שינוי (כולל ה-notch הישן). האייפון 17e מצויד במסך 6.1 אינץ׳ מסוג Super Retina XDR עם ציפוי Ceramic Shield 2 (שלטענת החברה מציע עמידות משופרת לשריטות והפחתת השתקפויות). גוף המכשיר עשוי אלומיניום וכולל תקן IP68 לעמידות במים ואבק.

כמו בדגמים המתקדמים יותר, גם כאן יש תמיכה בתקשורת לוויינית במצבי חירום – כולל Emergency SOS, הודעות דרך לוויין, שיתוף מיקום ב-Find My וסיוע בדרכים, באזורים ללא קליטה סלולרית או Wi-Fi. בנוסף, קיימת תמיכה בזיהוי תאונות דרכים והזעקת כוחות חירום במקרה הצורך.

האייפון 17e יגיע בצבעים שחור, לבן וורוד רך, עם גימור מט. ההזמנות המוקדמות ייפתחו ב-4 במרץ, וההשקה הרשמית תחל ב-11 במרץ ביותר מ-70 מדינות. לצד גרסת ה-256 ג׳יגה-בייט תוצע גם גרסת 512 ג׳יגה-בייט. והמחיר? 599 דולר. כרגע לא ידוע מתי יגיע לארץ.

הכירו את האייפד אייר 2026

יש גם אייפד חדש,צילום: אפל

האייפד אייר החדש שומר על עיצוב דור ה-M3 הקודם, עם גוף עשוי אלומיניום ממוחזר ומגיע בשני גדלים. הוא מגיע עם מסך Liquid Retina מבוסס פאנל IPS עם תמיכה ב-True Tone, ציפוי נגד השתקפויות ותמיכה מלאה בעטים החכמים החדשים של החברה.

הוא כולל CPU עם שמונה ליבות, GPU עם תשע ליבות ותמיכה ב-ray tracing מואץ חומרה, לצד מנוע Neural Engine מהיר יותר. הזיכרון המאוחד גדל ל-12ג׳יגה-בייט, עלייה של 50% לעומת הדור הקודם, ורוחב הפס עומד על 120 ג׳יגה-בייט לשנייה. האייפדים תומכים בנוסף במקלדת ה-Magic Keyboard הייעודית בעלת משטח מגע מזכוכית ושורת פונקציות, וכן ב-Apple Pencil Pro המציע חיישני לחיצה ורטט לשיפור חווית היצירה.

שני הדגמים יגיעו בארבעה צבעים: כחול, סגול, סטארלייט ואפור חלל. מחירי הפתיחה נשארים 599 דולר לדגם ה-11 אינץ׳ ו-799 דולר ל-13 אינץ׳, עם הנחות לצוותי חינוך ל-549 ו-749 דולר בהתאמה. ההזמנות המוקדמות ייפתחו ב-4 במרץ, וההשקה הרשמית ב-11 במרץ.

נציין כי שני הדגמים מגיעים בעובי של 6.1 מ״מ כאשר גרסת ה-11 אינץ׳ מגיעה במשקל של 464 גרם, וגרסת ה-13 אינץ׳ במשקל של 616 גרם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו