"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לא בכל מחיר": אנתרופיק דוחה את האולטימטום של ממשל טראמפ

מנכ"ל החברה דריו אמודיי הודיע כי לא יסיר את מנגנוני ההגנה ממודל קלוד, חרף דרישת הפנטגון לשימוש "לכל מטרה חוקית" ואיום בהפעלת חוק חירום פדרלי ובהגדרתה כ"סיכון בשרשרת האספקה" • הדדליין שקבע שר ההגנה פיט הגסת' מתקרב

,עודכן
0השמעה
קלוד של אנתרופיק. צילום: Getty Images via AFP

אחרי האולטימטום של הפנטגון והדדליין שנקבע ליום שישי בשעה 17:01, חברת אנתרופיק דוחה בפומבי אתדרישות משרד ההגנה האמריקני- ומקשיחה את העימות סביב השימוש במודל הבינה המלאכותית קלוד.

קלוד,צילום: Shutterstock

מנכ"ל החברה, דריו אמודיי, אמר כי אנתרופיק "אינה יכולה, במצפון נקי, להיענות לבקשת משרד ההגנה", והבהיר כי לא תסיר את מנגנוני ההגנה שנועדו למנוע שימוש במודל למעקב המוני אחר אזרחים אמריקנים או להפעלת נשק אוטונומי ללא מעורבות אנושית. לדבריו, שני מקרי שימוש אלה "מעולם לא נכללו בחוזים עם משרד ההגנה, ואנו סבורים שאין לכלול אותם גם כעת".

בהצהרה רשמית הדגישה החברה כי מעולם לא ניסתה להגביל מבצעים צבאיים ספציפיים ולא הציבה מגבלות "אד-הוק" על שימוש בטכנולוגיה שלה, אך ציינה כי לא תספק מוצר "שעלול לסכן את לוחמי ארה"ב או אזרחים". אנתרופיק הוסיפה כי הציעה לעבוד ישירות עם משרד ההגנה על מחקר ופיתוח לשיפור אמינות המערכות, אך לדבריה ההצעה לא התקבלה.

עימות חזיתי עם הפנטגון

בפנטגון דורשים כי חברות בינה מלאכותית יסכימו לשימוש "לכל מטרה חוקית", ולפי אנתרופיק איימו כי אם לא תסיר את מנגנוני ההגנה, תוסר ממערכות המשרד ואף תוגדר כ"סיכון בשרשרת האספקה". בנוסף, הועלה איום בהפעלת חוק הייצור להגנה (Defense Production Act) כדי לכפות התאמות בטכנולוגיה מטעמי ביטחון לאומי.

בפנטגון מאיימים. פיט הגסת',צילום: אי.אף.פי

מזכיר ההגנה הגסת' עצמו הצהיר לאחרונה כי הצבא האמריקני לא יפעיל מודלים של בינה מלאכותית "שלא יאפשרו להילחם מלחמות", והדגיש כי הקריטריון המרכזי הוא רלוונטיות מבצעית ללא מגבלות אידיאולוגיות. על רקע זה, העימות מול אנתרופיק חורג מעבר לסוגיה חוזית והופך לוויכוח עקרוני על גבולות השימוש בבינה מלאכותית בשדה הקרב.

העימות מגיע לאחר שבשבועות האחרונים גברו המחלוקות סביב השימוש בקלוד במבצע ללכידת נשיא ונצואלה לשעבר ניקולס מדורו. אנתרופיק היא החברה היחידה שמודל שלה פועל כיום ברשתות המסווגות של הפנטגון, במסגרת חוזה שיכול להגיע להיקף של 200 מיליון דולר.

מדורו מובא לבית המשפט במנהטן במסוק

למרות הטון התקיף, החברה הדגישה כי היא "נותרת מוכנה להמשיך בשיחות" ומעוניינת להמשיך לשרת את משרד ההגנה ואת לוחמי ארה"ב - כל עוד שני מנגנוני ההגנה המבוקשים יישארו בתוקף. עוד נמסר כי אם המשרד יבחר להפסיק את ההתקשרות, תפעל החברה לאפשר מעבר חלק לספק אחר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר