מייסד מיקרוסופט והמיליארדר ביל גייטס התנצל היום (רביעי) בפני עובדי Gates Foundation על קשריו עם עבריין המין המורשע ג'פרי אפשטיין, והודה כי עשה טעויות שפגעו במוניטין הארגון. כך לפי דיווח של ה"וול סטריט ג'ורנל". עם זאת, הדגיש גייטס כי לא היה שותף לפשעיו של אפשטיין ולא נחשף למעשים בלתי חוקיים מצדו.
באסיפת עובדים פנימית שנערכה ביום שלישי, אמר גייטס כי ניהל שתי פרשיות עם נשים רוסיות - פרטים שלדבריו נודעו בהמשך לאפשטיין - אך הבהיר כי לא היו להן כל קשר לקורבנותיו של הפדופיל. "לא עשיתי דבר בלתי חוקי. לא ראיתי דבר בלתי חוקי", אמר, על פי הקלטה שנבחנה על ידי העיתון האמריקני.
גייטס התייחס גם לתמונות שפורסמו לאחרונה במסגרת מסמכים שנחשפו, ובהן הוא נראה לצד נשים שפניהן הושחרו. לדבריו, מדובר בתמונות שאפשטיין ביקש שיצטלמו עם עוזרותיו לאחר פגישות. "מעולם לא ביליתי זמן עם קורבנות, עם הנשים שסביבו", הדגיש.
לדבריו, עצם ההחלטה להיפגש עם אפשטיין ואף להביא בכירים מהקרן למפגשים עמו הייתה "טעות עצומה". הוא אמר: "אני מתנצל בפני אנשים נוספים שנגררו לכך בגלל הטעות שעשיתי".
מה ידע ביל גייטס ומתי?
גייטס סיפר כי החל להיפגש עם אפשטיין בשנת 2011, שלוש שנים לאחר שזה הודה בעבירה של שידול קטינה לזנות ונידון לעונש מאסר. הוא ציין כי היה מודע ל"עניין של 18 חודשים" שהגביל את תנועותיו של אפשטיין, אך הודה שלא בדק כראוי את הרקע שלו. עוד אמר כי המשיך להיפגש עמו גם לאחר שאשתו דאז, מירנדה פרנץ' גייטס, הביעה הסתייגות ב-2013.
"בידיעה מה שאני יודע היום זה חמור פי מאה", אמר לעובדים. "לא רק בגלל פשעי העבר שלו, אלא כי ברור כעת שהייתה התנהגות פסולה מתמשכת". על גרושתו הוסיף: "לזכותה ייאמר שהיא תמיד הייתה סקפטית לגבי העניין עם אפשטיין".
לדבריו, גייטס המשיך להיפגש עם אפשטיין עד 2014, טס עמו במטוס פרטי וביקר עמו בגרמניה, צרפת, ניו יורק וושינגטון. עם זאת הדגיש כי מעולם לא לן בביתו של אפשטיין ולא ביקר באי הפרטי שבבעלותו.
ההקלטה מעוררת המחלוקת של אהוד ברק // משרד המשפטים האמריקני
גייטס אמר כי אפשטיין נהג להתפאר בקשריו עם מיליארדרים, בעיקר מוול סטריט, וטען כי יוכל לסייע בגיוס כספים למטרות כמו בריאות עולמית. נוכחותם של "אנשים יוקרתיים נוספים" בפגישות, לדבריו, הקלה עליו לראות בכך מצב "מנורמל". בדיעבד, הודה כי עצם הקשר עמו תרם לשיפור תדמיתו של אפשטיין.
המיילים שנחשפו והצל על הקרן
במסגרת מסמכים שפורסמו לאחרונה נחשפו גם שני מיילים שאפשטיין שלח לעצמו ביולי 2013, שנראו כטיוטות למכתב התפטרות כביכול של יועצו המדעי לשעבר של גייטס, בוריס ניקוליץ'. באחד מהם הוזכר "סכסוך נישואים" של גייטס ונכתב כי הכותב סייע ל"מפגשים בלתי חוקיים".
במפגש עם העובדים חשף גייטס פרטים אישיים נוספים: "היו לי פרשיות - אחת עם שחקנית ברידג' רוסייה שפגשתי באירועי ברידג', ואחת עם פיזיקאית גרעין רוסייה שהכרתי דרך פעילות עסקית", אמר. לדבריו, ניקוליץ', שהיה מקורב הן לו והן לאפשטיין, ידע על הפרשיות וסיפר עליהן לאפשטיין. הפיזיקאית הועסקה באחת מחברותיו, אך לא ברור אם הרומן התקיים בזמן שהייתה עובדת שלו.
גייטס הודה כי הקשר עם אפשטיין והחשיפות האחרונות "הטילו צל" על הקרן ופגעו ברגישות התדמיתית שלה. "זה מנוגד לחלוטין לערכים ולמטרות של הקרן", אמר. "העבודה שלנו רגישה מאוד למוניטין - אנשים יכולים לבחור לעבוד איתנו או לא".
דובר מטעם הקרן מסר כי גייטס מקיים אסיפות עובדים פעמיים בשנה, ובמפגש האחרון "דיבר בכנות, השיב בפירוט לשאלות ולקח אחריות על מעשיו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו