המחאות הצליחו? משרדי פלנטיר עוברים לפלורידה

פלנטיר מצטרפת למגמה ומעבירה את המשרדים הראשיים שלה מקולורדו, למיאמי • המעבר מגיע לאחר מחאות ומעורר שאלות לגבי עתיד העובדים בדנבר • למרות הביקורת הציבורית - החברה חוותה צמיחה אדירה

עוברים דירה. מנכ"ל פלנטיר. צילום: אי.פי.אי

חברת האנליטיקה פלנטיר הודיעה היום (שלישי) על העברת משרדיה הראשיים ממחוז דנבר, קולורדו, למיאמי, פלורידה. החברה לא סיפקה הסבר מיידי להחלטה ולא נמסר מענה לשאלות לגבי השפעת המעבר על עובדי דנבר או על תוכניות המנכ"ל, אלכס קארפ, לשהות יותר זמן במיאמי.

פלנטיר, צילום: אי.פי.אי

בשנת 2020 העבירה פלנטיר את משרדיה מפאלו אלטו, קליפורניה, לדנבר. קארפ, נציין, עדיין מחזיק בנכסים בקולורדו. בשנה האחרונה, המשרדים הראשיים הועברו בתוך דנבר לאזור צ'רי קריק. נזכיר כי במהלך השנים התקיימו הפגנות קבועות מול משרדי דנבר בשל מעורבות החברה בתוכניות הגירוש ההמוני של ממשל טראמפ ובתמיכתה בסוכנויות הגירה אמריקניות.

פלנטיר חותמת חוזים עם הממשלה הפדרלית ומספקת נתונים על תושבים אמריקניים בין סוכנויות שונות, כחלק ממדיניות הפקודה המבצעת של טראמפ ממרץ 2019. לאחרונה, חברת המועצה סרינה גונזלס-גוטיירז הביעה ביקורת בפומבי על מעורבות החברה עם סוכנות ICE ואמרה כי "פלנטיר משתפת פעולה עם ICE במעקב אחר תנועות אנשים, דבר שפוגע בקהילותינו ברחבי המדינה ובדנבר במיוחד".

למרות הביקורת הציבורית, החברה חוותה צמיחה אדירה בשנה האחרונה, ממשיכה להיות אהובה על שוק ההון. קארפ ציין במכתב לבעלי המניות כי תוצאות החברה גבוהות מהציפיות, גם על פי מדדים לא מושלמים אך מוכרים בשוק.

פלנטיר עוברת למיאמי, צילום: מתוך X

המעבר למיאמי מצטרף למגמה של חברות טכנולוגיה גדולות ומיליארדרים שעוברים לפלורידה בשל סביבה מסיוגית נוחה יותר. בשנים האחרונות רכשו בכירים, כולל מנכ"ל מטא מארק צוקרברג והשותף המייסד של פלנטיר, פיטר תיל, נכסים במיאמי. חברות טכנולוגיה נוספות, כמו ServiceNow וקרן הסיכון Citadel, גם הן בונות מרכזי פעילות גדולים באזור.

לפי החברה, נכון לסוף השנה שעברה עובדים בפנטיר 4,429 עובדים במשרה מלאה, עם משרדים משמעותיים בפאלו אלטו, ניו יורק, וושינגטון הבירה ולונדון, וכן שטחים מושכרים באירופה, אסיה והמזרח התיכון.

תזכורת: קארפ היה מאוד ברור ביחס לישראל אחרי מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023. הוא קנה מודעה בניו יורק טיימס בה נכתבו ארבעה מילים: "Palantir stand with Israel" והחליט לקיים את ישיבת הדירקטוריון הבאה בתל אביב, עוד בינואר 2024 בשיא המלחמה.

פלנטיר נרתמה לסיוע לישראל. בתחילה היה מדובר בפרויקט התנדבותי אך בהמשך הוכרז ‏באופן רשמי שצה"ל ירכוש ‏את המערכות של החברה, וכי ‏פלנטיר תקיים שותפות ‏עם משרד הביטחון. בעקבות כך, קרן ‏Storebrand‏ הנורבגית מכרה ‏את אחזקותיה במחאה על כך ‏שהמוצרים שלה משמשים את ישראל "בשטחים הפלסטינים ‏הכבושים".‏

למי שלא מכיר: פלנטיר היא חברת תוכנה אמריקנית שנוסדה ב-2003. שמה לקוח מתוך יצירות "שר הטבעות" של טולקין - כלי ראייה קסום. החברה בנתה את עצמה על ניתוח כמויות עצומות של נתונים ממקורות שונים; רשומות פיננסיות, תקשורת, ביומטריה, מעקב, ואיחודם לפלטפורמה אחת שמאפשרת לקבלי החלטות לזהות דפוסים. לקוחותיה הראשוניים היו בעיקר סוכנויות ביון וצבאות מערביים, אך בשנים האחרונות היא התרחבה גם לשוק הפרטי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר