"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מוותרת על השליטה: המהלך הדרמטי של סוני

החברה היפנית חתמה על הסכם עם יצרנית הטלוויזיות הסינית להקמת מיזם משותף שיתחיל לפעול באפריל 2027 • TCL תחזיק ב-51 אחוזים מהמיזם ותנהל את כל הפעילות, סוני תשמור על 49 אחוזים שליטה ועל סמכויות בנושאי מיתוג וטכנולוגיה • הטלוויזיות ימשיכו לשאת את המותג סוני וברביה

,עודכן
0השמעה
סוני BRAVIA 5. צילום: יח"ץ

סוני, אחת מיצרניות הטלוויזיות היוקרתיותהמובילות בעולם, חתמה אתמול (שני) על הסכם מזכר הבנות עם חברת TCL הסינית להקמת מיזם משותף בתחום הטלוויזיות וציוד השמע הביתי. במסגרת ההסכם, TCL תחזיק ב-51 אחוזים מהמיזם החדש, בעוד סוני תשמור על 49 אחוזים. המיזם צפוי להתחיל לפעול באפריל 2027, בכפוף לאישורים רגולטוריים.

לפי תנאי ההסכם, TCL תנהל את מלוא הפעילות התפעולית של המיזם, לרבות פיתוח מוצרים, עיצוב, ייצור, מכירות, לוגיסטיקה ושירות לקוחות. עם זאת, סוני תשמור על סמכויות משמעותיות בהיבטים טכנולוגיים מרכזיים ובכל הנוגע למיתוג המוצרים. הטלוויזיות ימשיכו לשאת את שמות המותג סוני וברביה, תוך שימוש בטכנולוגיית המסכים של TCL.

החלוקה בין שתי החברות משקפת את היתרונות היחסיים של כל אחת: סוני תתרום את המומחיות שלה בתחומי איכות התמונה והשמע וניהול שרשרת האספקה, בעוד TCL תביא את שרשרת האספקה האנכית שלה ונוכחותה הגלובלית בשוק.

תוכל להתמקד בתחום הגיימינג,צילום: לירון מולדובן

ההסכם מסמן שינוי משמעותי במדיניות סוני. החברה היפנית הפסיקה לייצר פאנלים - המסכים עצמם - מסוג LCD ו-OLED כבר לפני שנים, וכעת היא מוותרת למעשה על השליטה הישירה בעסקי החומרה של הטלוויזיות. המהלך מצטרף למגמה רחבה יותר בקרב יצרניות יפניות: חברות כמו טושיבה והיטאצ'י כבר יצאו לחלוטין מעסקי הטלוויזיות בשנים האחרונות.

עבור סוני, ההסכם מאפשר להתמקד בעסקים רווחיים יותר כמו גיימינג - תחום ה-PlayStation - יצירת תוכן וחיישני תמונה למצלמות, תוך שמירה על נוכחות המותג היוקרתי בשוק הטלוויזיות. עבור TCL, מדובר בהזדמנות להשיג שליטה באחד ממותגי הטלוויזיות המובילים והיוקרתיים בעולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר