"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הנהירה לג׳מיני החלה: המהלך החדש של ChatGPT - שהוביל לנטישה
ניסוי הפרסומות החדש של OpenAI ב-ChatGPT גורם לזעם ברשתות • משתמשים וכלי תקשורת מובילים מאשימים את החברה בבגידה בעקרונותיה ומצהירים על מעבר המוני למתחרה Gemini של גוגל
ג'מיני. צילום: ג'מיני

הנהירה לג׳מיני החלה: המהלך החדש של ChatGPT - שהוביל לנטישה

ניסוי הפרסומות החדש של OpenAI ב-ChatGPT גורם לזעם ברשתות • משתמשים וכלי תקשורת מובילים מאשימים את החברה בבגידה בעקרונותיה ומצהירים על מעבר המוני למתחרה Gemini של גוגל

מערכת טכנולוגיה ומדע היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

OpenAIהודיעה רשמית ביום שישי האחרון כיתחל בניסוי לשילוב פרסומות ב-ChatGPT, מהלך שעורר מיד סערה עולמית וגל נטישה למתחרה גוגל.

ההחלטה, שנחשפה בבלוג החברה, מגיעה על רקע הצורך לממן את עלויות המחשוב הגדלות, אך עומדת בניגוד מוחלט להצהרות העבר של בכירי החברה.

סערת הפרסומות ב-ChatGPT: המשבר ב-OpenAI והרווח של גוגל

נושאפירוט והרחבה
ההחלטה הדרמטיתOpenAI הודיעה רשמית על ניסוי לשילוב פרסומות בפלטפורמה כדי לממן את עלויות המחשוב הגדלות.
הבטחות העבר (סם אלטמן)זעם ברשת על הסתירה מול הצהרות המנכ"ל מ-2024, שהגדיר פרסומות כ"מוצא אחרון" שגורם לו ל"אי-נוחות קיצונית".
משבר האמוןמומחים ומשתמשים מגדירים את המהלך כ"בגידה". החשש: המודל יאבד את האובייקטיביות והניטרליות שלו ברגע שיקבל תשלום מסחרי.
הרווח של גוגל (Gemini)גל ביטולי מנויים ומעבר למתחרה Gemini. הגולשים מציינים את האירוניה במעבר לענקית הפרסום גוגל כדי לקבל חוויה "נקייה".
תגובת החברה והעתידOpenAI מבטיחה שהפרסומות יהיו מסומנות ורלוונטיות, אך הנזק התדמיתי כבר נעשה והחשש הוא מפני הרחבת המהלך באופן גלובלי.

הביקורת הנרחבת על השינוי ב-ChatGPT

הדיווח על השינוי במודל העסקי גרר ביקורת חריפה בפורומים הטכנולוגיים ובכלי התקשורת בארה"ב, כשהמשתמשים מצביעים על שבירת האמון בפלטפורמה ומכריזים על מעבר מידי למודל Gemini.

שורש הכעס אינו נובע רק מעצם קיומן של הפרסומות, אלא ממה שנתפס כבגידה בערכי היסוד של החברה ובהבטחות מפורשות של העומד בראשה.

סם אלטמן. בגד בערכים?, צילום: רויטרס, AP

הציטוט של סם אלטמן שהרגיז את המבקרים

משתמשים זריזים מיהרו להציף מחדש ראיון שנערך במאי 2024 בבית הספר לעסקים של הרווארד, בו הצהיר המנכ"ל סם אלטמן כי מודל עסקי מבוסס פרסומות גורם לו ל"אי-נוחות קיצונית" והגדיר אותו כ"מוצא אחרון" (Last Resort) עבור החברה.

הציטוט הזה הפך בסוף השבוע לנשק המרכזי של המבקרים ברשתות החברתיות, כשאחד הגולשים בפורום הטכנולוגיה הפופולרי ב-Reddit סיכם את התחושה הכללית בציניות וכתב כי נראה שהגענו למוצא האחרון מהר מאוד, וכי האמון באובייקטיביות של המודל נסדק ברגע שהוא מנסה למכור משהו.

סם אלטמן. מייסד OpenAI חוטף מהמבקרים, צילום: רויטרס

"שבירת אמון": עיתונות הטכנולוגיה העולמית לא חסכה בביקורת

באתר TechCrunch ובאתרי טכנולוגיה מובילים סיקרו את ההחלטה בהרחבה, כאשר מבקרים ומומחי מדיניות תיארו זאת כ"שבירת אמון" (Breach of Trust) בין הפלטפורמה למשתמשיה.

לפי הדיווחים, החשש הוא שברגע שמודל שפה מתחיל להציע המלצות המבוססות על תשלום מסחרי, הוא מאבד את היתרון היחסי שלו כעוזר אישי ניטרלי. ב-The Guardian ציינו כי הניסוי יחל בארצות הברית אך הצפי הוא להתרחבות גלובלית, מה שרק מגביר את החשש בקרב משתמשים כבדים ששילמו מנוי כדי להימנע בדיוק מהפרעות מסוג זה.

ChatGPT. הנטישה החלה?, צילום: רויטרס

הניצחון של גוגל

הנהנית העיקרית מהמשבר, לפחות ברמת השיח הציבורי, היא גוגל. הרשתות החברתיות התמלאו ב-48 השעות האחרונות בצילומי מסך של ביטולי מנויי ChatGPT Plus, לצד הצהרות על מעבר למודל Gemini.

בשרשורים ויראליים בקהילות ה-AI, הגולשים מציינים אירוניה דקה בכך שהם בוחרים לעבור לענקית הפרסום גוגל כדי לקבל חוויית שימוש נקייה יותר.

בעוד OpenAI מנסה להרגיע את הרוחות ולהבטיח שהפרסומות יהיו מסומנות ורלוונטיות, נראה שהנזק התדמיתי כבר נעשה, והשאלה הגדולה כעת היא האם הזעם ברשת יתורגם לשינוי קבוע במאזן הכוחות של עולם הבינה המלאכותית.

קרב הענקיות על הרגלי הגלישה: OpenAI מול גוגל, צילום: נוצר באמצעות Nano Banana Pro
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...