מי יהיה איש השנה של טיים?. צילום: gettyimages

מיהו איש השנה של "טיים" ל-2025? הפעם זה לא איש וגם לא אישה

המגזין האמריקני חשף היום את הבחירה שלו לתואר היוקרתי • הפעם לא נבחרה דמות ציבורית אחת, אלא "אדריכלי הבינה המלאכותית" - ולמעשה, הטכנולוגיה שהם פיתחו • לא משנה מה הייתה השאלה - הבינה המלאכותית הייתה התשובה", נימקו את הבחירה • רק פעמיים בעבר המגזין בחר בזוכה שאינו אדם

מגזין "טיים" האמריקני חשף היום (חמישי) את "אדם השנה" שלו לשנת 2025, אך השנה הזוכה בתואר המכובד איננו אדם כלל, אלא "אדריכלי הבינה המלאכותית" - ולמעשה, הטכנולוגיה שהם פיתחו והכירו לעולם. זו רק הפעם השלישית בהיסטוריה של המגזין שבה יבחר ביצור שאינו בן-אנוש לתואר, שהוענק לראשונה ב-1927.

כך נימק כתב העת את הבחירה: "זו הייתה השנה שבה מלוא הפוטנציאל של הבינה המלאכותית התפרץ אל מרכז הבמה, ושבה היה ברור שלא תהיה דרך חזרה או אפשרות להתנתק. לא משנה מה הייתה השאלה - הבינה המלאכותית הייתה התשובה. ראינו אותה מאיצה מחקר רפואי ופרודוקטיביות, ונראית כמגשימה את הבלתי-אפשרי. היה קשה לקרוא או לצפות במשהו בלי להיתקל בחדשות על ההתקדמות המהירה של הטכנולוגיה הזו ועל האנשים שמובילים אותה. הסיפורים הללו הציתו מיליון ויכוחים על מידת השיבוש שהבינה המלאכותית תיצור בחיינו. שום מנהיג עסקי לא יכול היה לדבר על העתיד בלי להזכיר את השפעתה של המהפכה הטכנולוגית הזו. שום הורה או מורה לא יכול היה להתעלם מהאופן שבו בני הנוער או התלמידים שלהם עושים בה שימוש".

BREAKING: TIME Person of the Year reportedly leaked. pic.twitter.com/oe3okxsXoZ

על פי ההגדרה הרשמית של המגזין, התואר מוענק ל"אדם או אנשים שהשפיעו הכי הרבה על החדשות ועל חיינו, לטוב או לרע, וייצגו את מה שהיה חשוב בשנה זו". אך למרות השם, לא תמיד מדובר באדם ממשי.

בעבר בחר המגזין פעמיים ביצורים שאינם בני-אנוש: ב-1982 נבחר המחשב האישי כ"מכונת השנה" בזכות השינוי המהיר שהביא לחברה, וב-1988 נבחר כדור הארץ כ"פלנטת השנה". ב-2006 המגזין בחר ב"אתה" – משתמשי הרשתות החברתיות המתפתחות אז כיוצרי תוכן.

הבחירה בבינה מלאכותית משקפת את ההתלהבות והחרדה הציבורית הגוברת מהטכנולוגיה החדשה. סקר של "יאהו" שפורסם לאחרונה מצא כי רוב האמריקנים (53%) סבורים שבינה מלאכותית עלולה "להשמיד את האנושות" יום אחד. לפי הסקר שנערך בסוף אוקטובר, 63% מהאמריקנים מאמינים שסביר במידה מסוימת או רבה שה-AI "תהפוך כה מתקדמת מבחינה אינטלקטואלית שבני האדם לא יוכלו עוד לשלוט בה".

מוקדם יותר השבוע הכריז "טיים" על זוכי תארי כבוד נוספים לסוף השנה, ביניהם ספורטאית השנה (כוכבת ה-WNBA אייז'ה ווילסון), בדרן השנה (ליאונרדו דיקפריו) ומנכ"ל השנה (מנכ"ל יוטיוב ניל מוהן).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...