"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צוקרברג מרוצה: הפיצ'ר החדש הושק - ומספר המשתמשים של Meta AI זינק

נתונים חדשים מראים כי האפליקציה רשמה עלייה של כמעט פי ארבעה במשתמשים פעילים יומיים במהלך חודש אחד בלבד • הקפיצה חלה סביב השקת פיד Vibes בספטמבר

, עודכן
0השמעה
מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא , REUTERS
מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא. הכל בזכות ה-Vibes?. צילום: REUTERS

אפליקציית Meta AI למובייל מתחילה לצבור תאוצה משמעותית, וזאת כנראה בעיקר בעקבות השקת פיצ'ר חדש שמציע סרטונים קצרים שנוצרו בבינה מלאכותית. באתר TechCrunch פורסם כי לפי ניתוח חדש של חברת המודיעין העסקי Similarweb, מספר המשתמשים הפעילים היומיים באפליקציה עבור iOS ואנדרואיד זינק ל-2.7 מיליון נכון ל-17 באוקטובר, בהשוואה לכ-775 אלף משתמשים בלבד ארבעה שבועות קודם לכן.

העלייה המרשימה אינה מסתיימת במספר המשתמשים הפעילים. גם ההורדות החדשות של האפליקציה עלו באופן ניכר, והגיעו ל-300 אלף התקנות חדשות ביום, לעומת פחות מ-200 אלף הורדות יומיות לפני מספר שבועות. לשם השוואה, ב-17 באוקטובר 2024, רשמה האפליקציה רק 4,000 הורדות יומיות.

Similarweb מציינת כי לא זיהתה קשר משמעותי בין העלייה לבין מדדי חיפוש או פרסום, אם כי החברה עשויה לקדם את האפליקציה בפלטפורמות שלה בדרכים שהמודל של Similarweb לא מזהה.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

הסבר אפשרי: פיד Vibes החדש

עם זאת, קיים הסבר נוסף לעלייה החדה: השקת פיד Vibes החדש של מטא ב-25 ספטמבר, שהציג סרטונים קצרים שנוצרו בבינה מלאכותית לאפליקציית Meta AI למובייל. תאריך ההשקה מתאים לעלייה החדה במספר המשתמשים הפעילים היומיים באפליקציה ב-iOS ובאנדרואיד.

לאחרונה, מחולל הווידאו Sora של OpenAI עשה כותרות כאשר האפליקציה שלו הגיעה לראש ה-App Store, בעקבות גל של משתמשים שרצו לנסות את הטכנולוגיה החדשה. אולם, ייתכן ש-Meta AI נהנתה אף היא מההשקה הזו. למרות ש-Similarweb מציינת שהנתונים שלה אינם מוכיחים קשר של סיבה ותוצאה, ייתכן שתשומת הלב ל-Sora הובילה חלק מהאנשים לנסות את Meta AI, כדי להשוות בין שתי החוויות.

אפשרות נוספת היא ש-Meta AI נהנית מהסטטוס הבלעדי של Sora. כלומר, אלה שלא יכלו לנסות את אפליקציית OpenAI אולי חיפשו אלטרנטיבה להתנסות. הסבר זה יהיה מעניין במיוחד, מכיוון שהוא מרמז שההחלטה של OpenAI להגביל את הגישה ל-Sora אולי חיזקה ישירות את המתחרות שלה.

נכון ל-17 באוקטובר, האפליקציה של Meta AI רשמה עלייה של 15.58 אחוז במספר המשתמשים הפעילים היומיים ברחבי העולם, בעוד ChatGPT ,Grok ו-Perplexity רשמו ירידות של 3.51 אחוז, 7.35 אחוז ו-2.29 אחוז, בהתאמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר