"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"שליחות לאומית": מרכז דאטה ראשון מסוגו נפתח בישראל
מרכז ה-AI של נביוס במודיעין יאפשר לסטארטאפים, חברות טכנולוגיה ומכוני מחקר לגשת לכוח מחשוב מתקדם • המרכז כולל אלפי מעבדים גרפיים בפיתוחה של אנבידיה ומערכות תוכנה מתקדמות • "זה הרבה מעבר לחזון עסקי, ישראל טכנולוגית היא ישראל חזקה יותר"
"הרבה מעבר לחזון עסקי". מרכז הדאטה החדש של נביוס. צילום: גלעד ארצי

"שליחות לאומית": מרכז דאטה ראשון מסוגו נפתח בישראל

מרכז ה-AI של נביוס במודיעין יאפשר לסטארטאפים, חברות טכנולוגיה ומכוני מחקר לגשת לכוח מחשוב מתקדם • המרכז כולל אלפי מעבדים גרפיים בפיתוחה של אנבידיה ומערכות תוכנה מתקדמות • "זה הרבה מעבר לחזון עסקי, ישראל טכנולוגית היא ישראל חזקה יותר"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

חברת נביוסחשפה היום (שני) במודיעין את מרכז הדאטה החדש שלה, שיאפשר לסטארטאפים, חברות טכנולוגיה ומכוני מחקר מקומיים לגשת לכוח מחשוב מתקדם עבור אימון, אופטימיזציה (Fine-Tuning) והרצה של מודליבינה מלאכותיתמתקדמים.

"ישראל ביססה את עצמה כמרכז משמעותי לפיתוח ויישום של בינה מלאכותית, במיוחד בתחומי הבריאות, האגרוטק והסייבר", אומר רומן צ'רנין, מייסד שותף ומנהל העסקים הראשי של נביוס. "אנחנו שמחים לעבוד עםאנבידיהכדי להקים תשתית מחשוב שתתמוך באקוסיסטם המקומי".

החברה שנסחרת בנאסד"ק עולה מדרגה,צילום: גלעד ארצי

נביוס, שנסחרת בנאסד"ק, היא חברת טכנולוגיה הבונה תשתית ענן מלאה לתעשיית הבינה המלאכותית העולמית - עם מרכזי פיתוח באירופה, בצפון אמריקה ובישראל.פלטפורמת הענן שלה מיועדת לעומסי עבודה גבוהים במיוחד הנדרשים לאימון מודלים של בינה מלאכותית.

ה-AIData Center החדש שלה כולל את אחת הפריסות הראשונות בארץ של Blackwell - ארכיטקטורת המעבדים הגרפיים (GPU) לבינה מלאכותית בפיתוחה של אנבידיה: עם 4,000 מעבדים גרפיים מסוג NVIDIA HGX B200, פלטפורמת התקשורת NVIDIA Quantum-X InfiniBand וגישה למערך התוכנה NVIDIA AI Enterprise, הכולל כלים מתקדמים לפיתוח יישומי בינה מלאכותית וסוכני AI, בהם NVIDIA NIM ו-NVIDIA NeMo.

עם אלפי מעבדים גרפיים של אנבידיה. מרכז הדאטה החדש,צילום: גלעד ארצי

זהו חלק ממהלך גלובלי של נביוס לפריסת תשתיות בינה מלאכותית, והוא מצטרף למערך תשתיות AI דומה ברחבי אירופה ובארה"ב, שמשלב תשתיות חומרה ותוכנה מהמתקדמות בעולם, לרבות מערכות קירור וניהול אנרגיה מתקדמות ומנגנוני שליטה בנתונים שפותחו למטרת תמיכה בעומסי העבודה של ה-AI.

המרכז הוקם על ידי חברת חוות השרתים הראשונה בישראל, מגה דיסי, שנבנתה אף היא במיוחד כדי לתת מענה תשתיתי מודרני לעולם ה-AI.

"כך יוכלו לבנות את הדור הבא של סוכני הבינה המלאכותית",צילום: גלעד ארצי

"השקת ה-AI Cloud של נביוס מסמנת את הצעד הראשון בבניית תשתיות הבינה המלאכותית של המדינה", אמר נתי אמסטרדם, Country Director באנבידיה ישראל. "כך יוכלו סטארטאפים, ארגונים וחוקרים בישראל לבנות את הדור הבא של סוכני הבינה המלאכותית וטכנולוגיות Physical AI, ולחזק את מעמדה של המדינה כמובילה עולמית בתחום ה-AI".

צחי נחמיאס, יזם, מנכ"ל מגה אור ומייסד מגה דיסי הוסיף: "אני רואה בכך שליחות לאומית שהיא הרבה מעבר לחזון עסקי. ישראל כמובילה טכנולוגית - ולא פחות חשוב, אטרקטיבית בעולמות ה-AI - היא ישראל חזקה יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו