"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עתיד המוזיקה? להקה שנוצרה בבינה מלאכותית כובשת את ספוטיפיי

"The Velvet Sundown" הוציאה שני אלבומים וצברה 500,000 מאזינים, אך התברר כי מדובר בפרויקט מוזיקלי המופק כולו בבינה מלאכותית • יוצרי הפרויקט הודו שמדובר ב"פרובוקציה אמנותית שנועדה לאתגר את עתיד המוזיקה בעידן הבינה המלאכותית"

,עודכן
0השמעה
בינה מלאכותית (אילוסטרציה). צילום: Midjourney

להקת רוק בשם "The Velvet Sundown" הצליחה לצבור חצי מיליון מאזינים חודשיים בספוטיפיי תוך שבועיים בלבד, אך מדובר בפרויקט מוזיקלי המופק כולו בבינה מלאכותית. הלהקה הפיקטיבית כבר הספיקה להוציא שני אלבומים ומתכננת לפרסם שלישי, עם השיר "Dust on the Wind" שזכה ליותר מ-500,000 השמעות ומופיע ברשימות השמעה פופולריות.

הסימנים שהעלו חשד כללו תמונות שנראו מיוצרות בבינה מלאכותית באינסטגרם ו"חברי" הלהקה - גייב פארו, לני ווסט, מילו ריינס ואוריון "ריו" דל מאר – שהמידע היחיד שניתן למצוא עליהם באינטרנט לקוח מחשבונות ברשתות החברתיות שנוצרו בסוף החודש שעבר. בפלטפורמת Deezer אף הופיע כתב ויתור מצד הלהקה שציין שחלק מהרצועות "יתכן ונוצרו באמצעות בינה מלאכותית".

רובוט AI בפגישת עבודה (אילוסטרציה),צילום: נוצר באמצעות בינה מלאכותית - גרוק

לאחר ההתעניינות הציבורית והחשד הגובר, האנשים מאחורי הפרויקט יצאו ואישרו שמדובר ב"פרויקט מוזיקה סינתטי המודרך על ידי כיוון יצירתי אנושי". הם הגדירו את היוזמה כ"פרובוקציה אמנותית מתמשכת שנועדה לאתגר את הגבולות של המוזיקה בעידן הבינה המלאכותית".

המקרה של הלהקה הפיקטיבית מציב אתגרים חדשים בפני פלטפורמות הזרמה כמו ספוטיפיי ודיזר, שיצטרכו לפתח מדיניות ברורה להתמודדות עם תוכן שנוצר בבינה מלאכותית. השאלה היא האם צרכנים ימשיכו להעדיף מוזיקה שנוצרה בידי בני אדם, או שהם יאמצו תוכן איכותי ללא קשר למקורו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר