חברת הבינה המלאכותית OpenAI, יוצרת ChatGPT, מתנגדת בחריפות לצו בית משפט אמריקני שמחייב אותה לשמור כל נתוני השיחות עם הבוט - כולל צ'אטים שהמשתמשים בחרו למחוק. הצו ניתן בעקבות תביעה של עיתונים אמריקניים, שטוענים כי החברה הרסה ראיות הקשורות להפרת זכויות יוצרים.
צו השופטת בפרשה, שחייב את OpenAI לשמור את כל נתוני השיחות שבדרך כלל היו נמחקים, הוצא לאחר שעיתונים, בהם ה"ניו יורק טיימס", טענו כי משתמשים עלולים למחוק שיחות כדי "לטשטש עקבות" של שימוש בכלי לעקיפת מנויים בתשלום באתרי חדשות.
פלישה לפרטיות
OpenAI טוענת כי הצו "חסר תקדים" ופוגע בפרטיות מאות מיליוני משתמשים ברחבי העולם. החברה מדגישה כי לפני הצו היא שמרה נתוני שיחות רק של משתמשים שהסכימו לכך במפורש. כעת, היא נאלצת לשמור גם שיחות שמשתמשים בחרו למחוק, כולל "צ'אטים זמניים" שאמורים להיעלם עם סגירת החלון.
החברה טענה כי משתמשיה עושים שימוש ב-ChatGPT לצרכים שונים ומגוונים: "מנושאים גלובליים ועד האישיים העמוקים ביותר", כולל איזון תקציב בית, גיבוש נדרי חתונה, ולקוחות עסקיים המשתפים סודות מסחריים דרך ממשק ה-API של החברה.
פאניקה ברשת
הצו עורר חרדה בקרב המשתמשים, כפי שמתועד בפוסטים ברשתות החברתיות. עובד טכנולוגיה ב-LinkedIn הזהיר כי הצו יוצר "הפרת חוזה חמורה לכל חברה שמשתמשת ב-OpenAI", בעוד יועץ אחר הזהיר את לקוחותיו להיות "זהירים במיוחד" בשיתוף מידע רגיש. משתמשים ברשתות המליצו לעבור לכלי AI חלופיים.
איש אבטחת מידע תיאר לאתר Ars Technica את שמירת הנתונים כ"סיכון ביטחוני בלתי מתקבל על הדעת", והוסיף, כי: "השופטת כנראה חושבת שדאגות זכויות היוצרים הבומריות של הניו יורק טיימס חשובות יותר מהפרטיות של כל משתמש OpenAI - זה מטורף!"
OpenAI מכחישה את הטענות כי היא מחקה ראיות בכוונה ומדגישה כי עד כה לא הוצגו הוכחות תומכות לטענה שמשתמשים המפרים זכויות יוצרים נוטים יותר למחוק שיחותיהם. החברה טוענת כי הוציאה מנגנונים מתקדמים להגנת פרטיות המשתמשים, וכי הצו מאלץ אותה "לזנוח את ההתחייבות לאפשר למשתמשים לשלוט מתי ואיך נתוני השיחות שלהם משמשים".
OpenAI דורשת עתה ביטול מיידי של הצו וקיום דיון בעל פה, בטענה שהנזק הפוטנציאלי שלה "עולה בהרבה על הצורך הספקולטיבי של התובעים בנתונים אלה". לא ברור אם השופטת תיעתר לבקשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו