"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"30 נשים בשנתיים" - המיזם שישלב בדואיות בהייטק

קרן פורטלנד ישראל וקבוצת תמאם משיקות תוכנית חדשנית לשילוב נשים בדואיות בהייטק • התוכנית כוללת הכשרה בת 400 שעות ומתבססת על הקמת האב טכנולוגי בעידן הנגב • מטרה: שילוב 30 נשים בשנתיים הראשונות עם שיעור השמה של 92%

,עודכן
0השמעה
אירוע ההשקה של תוכנית את'ר. צילום: איוב אבו מדיע׳ם

קרן פורטלנד ישראל וקבוצת תמאם השיקו השבוע את תוכנית "את'ר" - מיזם שמטרתו לשלב נשים אקדמאיות מהחברה הבדואית בנגב בתעשיית ההייטק הישראלית. השם "את'ר" פירושו "חותם" בערבית, ומבטא את המטרה להשאיר חותם משמעותי על התעשייה הישראלית.

התוכנית נועדה לתת מענה למגבלות חברתיות, מסורתיות ותרבותיות המקשות על נשים בדואיות בעלות השכלה אקדמית להשתלב בתעשיית ההייטק. הפתרון המוצע מתבסס על הקמת האב טכנולוגי באזור התעשייה עידן הנגב, שיאפשר למשתתפות התוכנית לעבוד בקרבה גיאוגרפית לביתן.

התוכנית כוללת מסלול הכשרה מקיף של 400 שעות בפיתוח אוטומציה, הכולל גם הכשרות מקצועיות נלוות המותאמות לצרכי המעסיקים בתעשייה. במסגרת התוכנית יתבצעו איתור ומיון משתתפות, הכשרה אקדמית ומעשית, וליווי מקצועי מתמשך בתהליכי ההעסקה.

אירוע ההשקה של תוכנית את'ר. "תוספת אדירה של כישרון ופוטנציאל לתעשיית ההייטק הישראלית כולה" ,צילום: איוב אבו מדיע׳ם

במהלך השנתיים הראשונות, את'ר מתכוונת להכשיר ולשלב כ-30 נשים בתעשיית ההייטק. התוכנית מתבססת על מתודולוגיות מוכחות שפותחו על ידי קרן פורטלנד בשנים האחרונות, במסגרתן נקלטו מעל 310 צעירות וצעירים מהחברה הערבית בתפקידי פיתוח בהייטק, כאשר 68% מהם היו נשים.

נתוני ההצלחה של קרן פורטלנד מרשימים: מיזמי הקרן השיגו עד כה רמת השמה של 92% בקרב בוגרי התוכניות השונות. בין החברות השותפות לקרן נמנות חברות הייטק מובילות כמו Wix, אמדוקס, נייס, רדקום, סולאראדג', נובא, מאנדיי ו-ZIM.

"השקת תוכנית את'ר היא רגע מכונן עבורנו", אמר רמי שוורץ, מנכ"ל קרן פורטלנד ישראל. "אנו מאמינים כי תוכנית זו, המשלבת נשים בדואיות אקדמאיות בתעשיית ההייטק, היא לא רק צעד משמעותי לצמצום פערים חברתיים וכלכליים, אלא גם תוספת אדירה של כישרון ופוטנציאל לתעשיית ההייטק הישראלית כולה".

איבראהים אלנסאסרה, מייסד ויו"ר קבוצת תמאם, הדגיש כי "תעסוקה איכותית היא מנוע ההצלחה וההתפתחות של החברה הבדואית בנגב. לאורך שנים רבות מדי צעירות וצעירים מהחברה הבדואית בנגב לא השתלבו בתעסוקה איכותית ובתפקידים משמעותיים במדינה. זו איננה גזירת גורל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר