גוגל חברה לבמאי הוליוודי מפורסם - והאולפן החדש שלהם מפיק סרטים עם AI

דארן ארונופסקי הקים את אולפן "מרק קדמוני" בשיתוף DeepMind של גוגל • "כעת הרגע לחקור את הכלים החדשים בתחום ה-AI ולעצב באמצעותם את מלאכת הסיפור בדרכים חדשות"

מתוך העבודה על הסרט "אנססטרה" . צילום: מתוך ערוץ היוטיוב של Google

הבמאי האמריקני הנודע דארן ארונופסקי, שחתום על סרטים כמו "רקוויאם לחלום", "ברבור שחור" ו"המתאבק", שזכו להערכת המבקרים ואהבת הקהל, הכריז על הקמת אולפן סרטים חדשני שישלב כלי בינה מלאכותית כחלק אינטגרלי מהעשייה הקולנועית. האולפן, ששמו "מרק קדמוני" (Primordial Soup), ישתף פעולה עם חטיבת ה-AI של גוגל, DeepMind. היוצרים יעשו שימוש בכלי ה-AI המתקדמים של גוגל וגם יקבלו גישה לטכנולוגיות לפני השקתם המסחרית.

באחרונה יוצאים לאקרנים יותר ויותר סרטים שבהם נעשה שימוש בכלי AI, אך זהו עדיין נושא רגיש בתעשיית הקולנוע. בהודעה לעיתונות על הקמת האולפן הדגיש ארונופסקי כי לתפיסתו הטכנולוגיה אינה מהווה איום על היצירה האמנותית, אלא כלי שיאפשר ליוצר לחקור דרכים חדשות להעברת רגשות ורעיונות.

"הקולנוע תמיד הונע על ידי טכנולוגיה. פריצות דרך טכנולוגיות בתולדות הקולנוע, כמו קול, צבע ואפקטים ויזואליים, אפשרו לנו לספר סיפורים בדרכים שלא ניתן היה לספרם קודם. כעת הוא הרגע לחקור את הכלים החדשים בתחום ה-AI ולעצב באמצעותם את מלאכת הסיפור בדרכים חדשות", אמר.

בסטודיו יעשו שימוש במודלי יצירת הווידיאו של גוגל, VEO ו-Flow. השבוע חשפה גוגל בכנס המפתחים שלה את הדור השלישי של VEO 3. המודל החדש כולל מספר חידושים שמעצימים את השימוש בו ככלי קולנועי, המתבטא בשיפורים בתנועת הדמויות, סנכרון השפתיים ודיוק פיזיקלי. לראשונה, המודל מסוגל לייצר וידאו הכולל אפקטים קוליים, רעשי רקע ודיאלוגים מסונכרנים, ממד המקנה תחושת מציאות מוחשית יותר לתוכן הווידיאו. המודל גם מסוגל להוציא לפועל בקשות (פרומפטים) ארוכות ומורכבות יותר ולייצר סצנות בעלות נרטיב קוהורנטי.

Flow הוא מודל חדש שחשפה גוגל בכנס, והוא מאפשר ליוצרי קולנוע ליצור קליפים קצרים של שמונה שניות, ולחבר ביניהם. הכלי מספק למשתמש יכולות שליטה מאוד גבוהות בתוכן, כגון זוויות מצלמה ופרספקטיבות.

הסרט הראשון שנוצר במסגרת האולפן יוצג לקהל לראשונה בפסטיבל הסרטים "טרייבקה", שיתקיים בניו יורק בחודש הבא. הסרט, "אנססטרה" ("Ancestra"), בבימויה של אליזה מקניט, מלווה אם טרייה, שילדתה נולדה עם "חור בלב". הסרט משלב סצנות שצולמו באמצעים קונבנציונליים עם תוכן חזותי שנוצר באמצעות כלי AI.

מקניט העידה כי "צילמנו סצנות מאוד רגשיות, ולצד זאת יצרנו דימויים חזותיים שלא היינו יכולים ליצור ללא בינה מלאכותית". באחת הסצנות, שבה נעשה שימוש ב-AI, התינוקת שולחת את ידה הקטנה אל האם ותופסת באצבעה. באולפן עובדים כעת על עוד שני פרויקטים.

גיא טמיר, אוונגליסט טכנולוגיות באינטל, צילום: יונתן יעקובי

גיא טמיר מאינטל, שתפקידו לקדם מודעות לטכנולוגיות חדשניות, הסביר בשיחה עם "ישראל היום" כי הבינה המלאכותית מחוללת מהפכה בתעשיית הקולנוע. "המודלים יודעים כיום להבין לעומק טקסט ותמונה, ומשום כך הם יכולים גם לייצר טקסטים ותמונות. השלב הבא הוא וידאו, ולשם כך יש צורך בהבנה עמוקה של איך העולם עובד ולהביא בחשבון שיקולים של תנועה, אנטומיה ופיזיקה. יש הבדל בתנועת שרירי הפנים של דובר סינית לעומת דובר שבדית, וכיצד חפצים וחומרים שונים נעים ברוח".

לדברי טמיר, המהפכה בעולם הקולנוע רק בראשיתה. "תעשיית הקולנוע מגלגלת כסף רב, וזה גם מאפשר שימוש בטכנולוגיות מתקדמות. יצירת סרט מורכבת משלבים רבים, מכתיבת התסריט ועד הפקה, צילום ועריכה. AI מתחילה להשתלב יותר ויותר בשלב הפוסט-פרודקשן, לאחר שיש את חומרי הגלם המצולמים. זה מאפשר להוסיף אלמנטים יצירתיים, אבל גם לחסוך כסף.

"כך למשל, במאי יכול לבחור לשנות תאורה, זווית, ואפילו לשנות את הדיבור של השחקנים ללא צורך בצילום מחדש של סצנות. אבל זהו רק קצה הקרחון, זוהי רק תחילת המהפכה שתשנה את עולם הקולנוע מהיסוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר