אפל שוקלת להעלות את מחירי מכשירי האייפון בדגמים החדשים שיושקו בסתיו הקרוב, כך פורסם היום (שני) ב"וול סטריט ג'ורנל". לפי מקורות המעורים בנושא, החברה מתכננת לשלב את העלאת המחירים עם פיצ'רים חדשים ושינויי עיצוב.
לפי הדיווח, המקורות מדגישים כי אפל נחושה להימנע מקישור בין העלאת המחירים לבין המכסים האמריקניים על סחורות מסין, שם מורכבים רוב מכשירי החברה. ארה"ב וסין הסכימו היום להשעות את רוב המכסים שהטילו זו על זו במלחמת הסחר, אך מכס בשיעור 20 אחוז שהטיל הנשיא טראמפ על סחורות מסין בתחילת כהונתו השנייה נותר בתוקף וחל גם על סמארטפונים.
מקורות בענף מסרו לעיתון כי לאפל יהיה קשה לפצות על עלויות המכסים מסין רק באמצעות חיסכון מספקיה. זה מעמיד את החברה בפני דילמה: לספוג את הפגיעה ברווחיות או להעלות מחירים. מנכ"ל אפל, טים קוק, הזהיר כי מדיניות המכסים הנוכחית תוביל לעלויות נוספות של 900 מיליון דולר ברבעון הנוכחי, וסכום גבוה יותר בהמשך.
לפי הדיווח, מנהלי אפל נזהרים מלהאשים את המכסים בהעלאת המחירים. כאשר פורסמה ידיעה באפריל שאמזון עשויה להציג ללקוחות את השפעת המכסים על המחירים, הבית הלבן כינה זאת "פעולה עוינת" - ואמזון מיהרה להכחיש ואמרה שהרעיון "מעולם לא אושר ולא יקרה".
אפל בחרה ב"רע במיעוטו": העלאת מחירים תוך מציאת סיבות אחרות מלבד המכסים להסביר את המהלך. לא ברור אילו פיצ'רים חדשים החברה עשויה להציע כדי לעזור להצדיק העלאת מחירים. הדגמים החדשים צפויים להיות מוכרים כסדרת אייפון 17 ולכלול מכשיר דק במיוחד שיחליף את ה-iPhone 16 Plus הנוכחי (899 דולר).
המרוץ להעברת הייצור להודו
מנכ"ל אפל, טים קוק, הודיע בתחילת החודש כי רוב האייפונים שיישלחו לארה"ב ברבעון הנוכחי יגיעו מהודו. עם זאת, מקורות המכירים את שרשרת האספקה של אפל אמרו כי הדגמים היוקרתיים (פרו ופרו מקס) ימשיכו להיות מיוצרים בעיקר בסין, שכן התשתית והיכולות הטכניות בהודו עדיין אינן מספיקות לתמוך בייצור המוני בהיקף הנדרש.
על פי הערכות בנק ההשקעות ג'פריס, מתוך כ-65 מיליון אייפונים שנמכרו בארה"ב בשנה שעברה, 36-39 מיליון היו דגמי פרו ופרו מקס - הדגמים הרווחיים ביותר של החברה.
ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח כי במקביל, אפל בוחנת אפשרות להעביר חלק מהייצור לארה"ב, אך תהליך כזה צפוי לקחת שנים. בינתיים, המעבר לייצור בהודו צפוי להאיץ, שכן מתכנני שרשרת האספקה מעריכים שהמכסים על סחורות מסין יישארו גבוהים יותר מאשר על סחורות מהודו ווייטנאם.
כיום הודו אחראית ל-13-14 אחוז מכלל משלוחי האייפון העולמיים, ומספר זה צפוי להכפיל את עצמו השנה. אבהילאש קומאר, אנליסט בחברת המחקר TechInsights, אמר כי "עד סוף 2026 או תחילת 2027, אנו אופטימיים שהודו תוכל לספק את הביקוש של ארה"ב והודו יחד, אך סין עדיין תהיה חיונית לאספקת רכיבים". אנליסטים בג'פריס היו דווקא זהירים יותר וטענו כי יהיה זה "אתגר עצום" להגדיל את ייצור הדגמים היוקרתיים בהודו לכ-40 מיליון יחידות תוך שנתיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו