"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מלחמת הבינה המלאכותית בסין: באידו מטילה ספק ביכולות של דיפסיק
מייסד באידו טוען שמודלי טקסט בלבד מאבדים רלוונטיות • החברה משיקה דגמי AI רב-תחומיים שמשלבים טקסט, תמונה, אודיו ווידאו • דיפסיק, שעלתה לגדולה בינואר, ניצבת בפני תחרות מצד ענקיות הטכנולוגיה הסיניות
דיפסיק. צילום: אי.פי.אי

מלחמת הבינה המלאכותית בסין: באידו מטילה ספק ביכולות של דיפסיק

מייסד באידו טוען שמודלי טקסט בלבד מאבדים רלוונטיות • החברה משיקה דגמי AI רב-תחומיים שמשלבים טקסט, תמונה, אודיו ווידאו • דיפסיק, שעלתה לגדולה בינואר, ניצבת בפני תחרות מצד ענקיות הטכנולוגיה הסיניות

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

רובין לי, מייסד-שותף של ענקית הטכנולוגיה הסינית באידו, טען בסוף השבוע כי הביקוש למודלי בינה מלאכותית המבוססים על טקסט בלבד - כגון אלה שפותחו על ידי חברת דיפסיק המובילה בתחום בסין - "הולך ומצטמצם", במתקפה ישירה על אחת מחברות הבינה המלאכותית היוקרתיות ביותר בסין.

בנאום שנשא בכנס המפתחים של באידו ביום שישי, כפי שדווח ב"פייננשל טיימס", לי טען כי למרות שמודלי השפה הגדולים של דיפסיק זכו לאחיזה מוקדמת בשוק, הם כעת מוגבלים בשל יכולותיהם המבוססות על טקסט בלבד. הוא ביקר את המודלים על שיעור גבוה יותר של "הזיות" (מונח המתייחס למקרים בהם מערכות AI מייצרות מידע שגוי), וכן על ביצועים איטיים יותר ועלות גבוהה יותר בהשוואה למתחרים המקומיים.

רובין לי. "העתיד שייך למודלים רב-תחומיים המסוגלים לעבד מידע ממקורות מגוונים",

כזכור, דיפסיק עלתה לגדולה במהירות באקוסיסטם הבינה המלאכותית של סין. החברה זינקה קדימה בינואר עם השקת המודל R1 שלה, שנתפס כקפיצת דרך משמעותית ביכולות היסק ותהליכי חשיבה מורכבים, והפכה מאז לשחקנית דומיננטית בתחום מודלי השפה הגדולים (LLM) במדינה.

"העתיד שייך למודלים רב-תחומיים המסוגלים לעבד מידע ממקורות מגוונים", אמר לי בכנס. "הגישה החד-ממדית של טקסט בלבד, שעליה התבססה דיפסיק, הולכת ומאבדת מהרלוונטיות שלה בשוק התחרותי".

באידו הייתה החברה הסינית הראשונה להגיב להשקת ChatGPT של OpenAI ב-2022 עם Erniebot שלה, אך דיפסיק ואחרים נכנסו מאז לזירת ה-AI המקומית. באידו נאלצה בסופו של דבר לפתוח את הקוד של המודלים שלה לאחר שההרשמות למנויים נחלו כישלון, על רקע גל של אלטרנטיבות חינמיות.

בתגובה לדומיננטיות של דיפסיק, המתחרים מיהרו להדביק את הפער. באידו השיקה לאחרונה את Ernie 4.5 Turbo ו-X1 Turbo, המציעים יכולות רב-תחומיות — המשלבות טקסט, תמונה, אודיו ווידאו — בניסיון להתעלות על הגישה הממוקדת יותר של דיפסיק.

ענקית הטכנולוגיה הסינית אליבאבא עשתה גם היא מהלכים אגרסיביים בתחום, והשיקה את מודל QwQ שלה בקוד פתוח, שלטענתה מתחרה בביצועים של דיפסיק.

המירוץ לבינה מלאכותית רב-תחומית

מומחים בתעשייה מציינים כי המעבר ליכולות רב-תחומיות מייצג את הכיוון העתידי של בינה מלאכותית יצרנית (Generative AI). מודלים המסוגלים לעבד ולייצר תוכן במגוון פורמטים נחשבים ליותר שימושיים ביישומים מעשיים.

משרדי חברת באידו בבייג'ינג. בתחרות עזה מול דיפסיק, צילום: אי.אף.פי

במובן זה, התחרות בסין משקפת את המגמות העולמיות. ניתן לראות מעבר ממודלים מבוססי טקסט בלבד למודלים המשלבים יכולות רב-חושיות, בדומה למה שעושות חברות כמו OpenAI, Anthropic ו-Google במערב.

השאלה הנותרת היא האם דיפסיק, שעד כה התמקדה בשיפור יכולות ההיסק וההבנה הטקסטואלית, תצליח לשמר את מעמדה המוביל בשוק תוך התפתחות לקראת המודלים הרב-תחומיים שנראה כי השוק דורש כעת.

מה שבטוח זה שבשוק הסיני התחרותי, שמתנהל תחת הגבלות רגולטוריות מחמירות בתחום הבינה המלאכותית, המאבק על עליונות טכנולוגית ממשיך להתחמם ושחקנים מובילים כמו באידו, דיפסיק ואליבאבא ימשיכו להתחרות על הבכורה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...