אחרי האנימה, קבלו את עצמכם כבובת אקשן: הטרנד החדש שמשגע את הרשת

בובות צבעוניות מציפות את הרשתות החברתית - בתוך קופסה, עם סלוגנים ואביזרים • כל מה שצריך זה את הפרומפט הנכון ו-ChatGPT כבר ידאג לשאר

אקשן פיגר של בן גוריון. צילום: ChatGPT

טרנד חדש מבית היוצר של ChatGPT שוטף את הרשתות החברתיות: באמצעות תיאור מילולי בלבד, הצ'טבוט יוצר עבורכם דמות בובת אקשן פיגר (Action figure) אישית ומקורית. הטרנד הופך אנשים אמיתיים - סלבריטאים, חברים ואפילו אתכם - לבובות בתוך קופסה, כולל לוגו, סיסמה ואקססוריז מוגזמים. במקום שעות בפוטושופ, כל מה שצריך זה רק רעיון, תיאור קצר – והצ'אט עושה את כל השאר.

אז מה לכתוב? הרשת מלאה בשלל הסברים, ויש מי שאפילו בנו מחוללים ייעודיים בתוך ChatGPT כדי ליצור את הפרומפט המושלם. בגדול, מומלץ להעלות תמונה של מי שאתם מעוניינים בבובת האקשן שלו ולבקש את הבובה שחלמתם עליה - שם הבובה, כותרת תיאורית כלשהי ושלל אקססוריז שהייתם רוצים לצדה. כרגיל, יש מי שטוען שזה עובד יותר טוב באנגלית.

כשמעלים תמונות של מפורסמים, לעתים הצ'אט יגיד שאינו מסוגל לעשות זאת משום שמדובר בדמויות ציבוריות, דבר שבמילותיו הוא "הפרת מדיניות התוכן". במקרה כזה, נסו לבקש שוב, רק "בהשראת" התמונה שצירפתם - עם בן גוריון זה עבד לנו, עם בריטני ספירס לא. אפשרות נוספת במקרה של ידוענים: לנסות בלי תמונה, הוא כבר מכיר אותם. ואם גם זה לא עובד, תלכו על הכוכב האמיתי: אתם.

למה זה כל כך מצליח? מדובר בשילוב מנצח של נוסטלגיה ילדותית, יכולת טכנולוגית חדשה וטרנד ויזואלי לשיתוף בסטורי. הבינה המלאכותית מאפשרת לאנשים "לעצב את עצמם" כפי שהם מדמיינים – או את החברים שלהם.

אז בפעם הבאה שתראו ברשת דמות צבעונית, עטופה בקופסה שקופה עם שם מוגזם ואביזרים מצחיקים – תדעו: זו לא בובה אמיתית, אלא יצירה דיגיטלית שנולדה מצ'אט ומדמיון. הטרנד אולי התחיל כבדיחה, אבל הוא לגמרי הפך לתזכורת כמה רחוק אפשר להגיע כשנותנים לבינה מלאכותית לשחק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר