אריאל לורי, משפיענית רשת בתחום היופי והוולנס מהשורות האחוריות של האינטרנט (כ-450 אלף עוקבים בטיקטוק), שידועה בעיקר כאשתו לשעבר של איש הטלוויזיה המצליח צ'אק לורי ("שני גברים וחצי", "המפץ הגדול" ועוד), העלתה אתמול (שלישי) לטיקטוק סרטון מסקרן ומטריד, שעורר שיח בנוגע לאמינות של התכנים שאנחנו נחשפים אליהם ברשתות החברתיות.
@ariellelorreTikTok attorneys and legal experts - please weigh in!
לורי הציגה קטע מפודקאסט מצולם, שבו היא נראית משוחחת בפודקאסט מצולם, שהופיע כתוכן ממומן בפלטפורמת אינסטגרם של חברת מטא, עם המנחה ריץ' רול, על שגרת הטיפוח שלה, מספרת על בעיות עור שהיו לה בעבר ואף ממליצה על מוצר קוסמטי שעזר לה להגיע למראה המבוקש.
לורי מסבירה מייד שהיא לא הופיעה בפודקאסט הזה. חברת הקוסמטיקה יצרה אותו באמצעות שימוש בטכנולוגיית בינה מלאכותית. היא הוסיפה כי פנתה לחברת הקוסמטיקה כדי להתלונן על השימוש בדמותה ובקולה ונענתה כי "החברה מתנצלת, אך לא ידעה שמדובר במראה ובקול של אדם אמיתי".
עורכי הדין של לורי שלחו לחברה צו שאוסר עליה להשתמש בדמותה, אך הגיבו על ידי חסימתה בפלטפורמה. לורי פנתה לחברת מטא כדי להתלונן על הסרטון ונענתה כי הוא לא מהווה עבירה על כללי הקהילה.
"זה מאוד מטריד לראות את עצמך על המסך אומרת דברים שלא באמת אמרת", אמרה לורי. "זה לא רק בלתי-חוקי, אלא גם פוגע במותג שלי, שאותה אני בונה עם הקהל ועם הקהילה שלי במשך שנים. אני יכולה רק לדמיין באילו דרכים מטרידות ישתמשו בבינה מלאכותית בעתיד".
מעניין לציין שבאחת התגובות הראשונות לסרטון כתב ריץ' רול, שגם דמותו הופיעה בסרטון הפרסומת, שהוא מאשר את דבריה, שהוא ולורי מעולם לא נפגשו ושגם הוא נחסם על ידי החברה שהעלתה את סרטון הפרסומת המקורי. "זה סיוט", הוא סיכם את תחושותיו.
גם אם מבחינה משפטית הסיפור מורכב, הרי שמבחינה טכנולוגית, אין פה תעלומה גדולה. כל אחד יכול בקלות "להקליט" פודקסט על בסיס טקסט כתוב באמצעות הפיצ'ר NotebookLM של גוגל, למשל, ואז לייצר סרטון וידאו באמצעות אחת משלל חברות הבינה המלאכותית שפיתחו יכולת כזאת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו