הראו לה את החלונות: זה מה שקרה למתכנתת האנטי-ישראלית שהפריעה לחגיגה של מיקרוסופט
מיקרוסופט הפסיקה את העסקתן של שתי עובדות שניסו להפריע לשידור חי מכנס היובל של ענקית הטכנולוגיה • החברה: "העובדת יכלה להעלות את חששותיה בצורה חסויה למנהליה"
,עודכן
0השמעה
מיקרוסופט פיטרה שתי עובדות אנטי-ישראליות שהפריעו לאירועיום השנה ה-50 לחברהבמחאה נגד אספקת טכנולוגיית בינה מלאכותית לצה"ל, כך דיווחה סוכנות אי.פי.
המחאה התרחשה ביום שישי האחרון כאשרמהנדסת התוכנה המרוקנית איבתיהאל אבוסאדהתקרבה לבמה שעליה הציג מנכ"ל חטיבת הבינה המלאכותית של מיקרוסופט, מוסטפה סולימאן, את החזון ארוך הטווח של החברה בתחום הבינה המלאכותית.
"אתם טוענים שאכפת לכם להשתמש בבינה מלאכותית לטובה, אבל מיקרוסופט מוכרת נשק מבוסס בינה מלאכותית לצבא הישראלי", צעקה אבוסאד. "חמישים אלף אנשים מתו ומיקרוסופט מעצימה את הרצח העם הזה".
המחאה נמשכה כחצי דקה ואילצה את סולימאן להפסיק לזמן קצר את דבריו, זאת במהלך שידור חי מקמפוס מיקרוסופט ברדמונד, וושינגטון. בין המשתתפים באירוע לציון יום השנה ה-50 להקמת מיקרוסופט היו מייסד החברה ביל גייטס והמנכ"ל לשעבר סטיב באלמר.
לפי מיקרוסופט, סולימאן ניסה להרגיע את המצב באומרו: "תודה על המחאה שלך, אני שומע אותך". אבוסאד המשיכה וצעקה כי לסולימאן ו"לכל מיקרוסופט" יש דם על הידיים. היא גם השליכה לבמה כאפייה, לפני שהוצאה מהאירוע.
מוחה שנייה, עובדת מיקרוסופט בשם וניה אגרוואל, הפריעה בשלב מאוחר יותר של האירוע.
אבוסאד, המבוססת במטה מיקרוסופט בקנדה בטורונטו, הוזמנה ביום שני לשיחה עם נציג משאבי אנוש בה נאמר לה כי היא מפוטרת באופן מיידי.
במכתב הפיטורין, מיקרוסופט אמרה לאבוסאד כי יכלה להעלות את חששותיה בצורה חסויה למנהל. במקום זאת, נטען כי היא השמיעה "האשמות עוינות, לא מוצדקות ובלתי הולמות במיוחד" נגד סולימאן והחברה וכי "התנהגותה הייתה כה אגרסיבית ומפריעה שהיה צורך להוציא אותה מהחדר על ידי אנשי אבטחה".
אגרוואל כבר הגישה הודעת התפטרות והתכוננה לעזוב את החברה ב-11 באפריל, אך ביום שני מנהל שלח לה אימייל כי מיקרוסופט "החליטה להפוך את התפטרותך לתקפה באופן מיידי מהיום".
כזכור,עשרות עובדי גוגל פוטרו בשנה שעברהלאחר מחאות פנימיות נגד חוזה עם ממשלת ישראל. העובדים מחו נגד עסקת Project Nimbus בשווי 1.2 מיליארד דולר המספקת טכנולוגיית בינה מלאכותית לישראל. עובדי גוגל אלה הגישו מאוחר יותר תלונה לוועד יחסי העבודה הלאומי בניסיון לקבל את עבודתם בחזרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו