"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אילון מאסק: חברת X נמכרה לחברת xAI תמורת 45 מיליארד דולר
המיליארדר הודיע כי מכר את הרשת החברתית אשר בבעלותו לחברת הבינה המלאכותית אשר שייכת לו • "העתיד של xAI ו-X שלובים זה בזה - יש פה פוטנציאל אדיר"
חברתו SpaceX מובילה במכרז "כיפת הזהב". אילון מאסק (ארכיון). צילום: אי.אף.פי

אילון מאסק: חברת X נמכרה לחברת xAI תמורת 45 מיליארד דולר

המיליארדר הודיע כי מכר את הרשת החברתית אשר בבעלותו לחברת הבינה המלאכותית אשר שייכת לו • "העתיד של xAI ו-X שלובים זה בזה - יש פה פוטנציאל אדיר"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

אילון מאסק הודיע הערב (שישי) כי מכר את הרשת החברתית X אשר בבעלותו לחברת xAI , חברת הבינה המלאכותית שלו תמורת 45 מיליארד דולרים.

X נמכרה לxAI, צילום: רויטרס

"העתיד של xAI ו-X שלובים זה בזה", כתב מאסק בפוסט ב-X. "היום, אנו עושים את הצעד באופן רשמי לשלב את הנתונים, המודלים, המחשוב, ההפצה והכישרון. שילוב ומיזוג יכולת ה-AI המתקדמת והמומחיות של xAI עם טווח ההגעה האדיר של X יפתח פוטנציאל עצום".

מאסק לא הכריז על שינויים מיידיים ב-X, אם כי הצ'אטבוט Grok של xAI כבר משולב בפלטפורמת המדיה החברתית. מאסק אמר כי הפלטפורמה המשולבת "תספק חוויות חכמות ומשמעותיות יותר". לדבריו, שווי החברה הממוזגת היה 80 מיליארד דולר.

מאסק ביצע מספר שינויים בפלטפורמה שנודעה בעבר בשם טוויטר מאז רכש אותה ב-2022. הוא פיטר 80% מצוות החברה, שיפר את מערכת האימות של הפלטפורמה והחזיר חשבונות מושעים של בעלי עליונות לבנים בתוך חודשים מרגע הרכישה.

הלוגו של גרוק, הבינה המלאכותית של xAI, צילום: רויטרס

מאסק גם פעל לביסוס עצמו כמוביל בתחום ה-AI. מוקדם יותר השנה הוא הוביל קבוצת משקיעים שניסו לרכוש את יצרנית ChatGPT OpenAI תמורת כמעט 100 מיליארד דולר, הסלמה נוספת ביריבות ארוכת השנים בין מאסק למנכ"ל OpenAI, סם אלטמן.

לא ברור בדיוק כיצד הרכישה תועיל לשאיפות הבינה המלאכותית של מאסק. אבל האינטגרציה ההדוקה יותר עם X יכולה לאפשר ל-xAI לדחוף את הדגמים והתכונות העדכניות ביותר של AI לקהל רחב יותר מהר יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...