ספגטי עם תוספת רובוט: הפיתוח הטכנולוגי הזה הצליח להפתיע אפילו אותנו

כשחושבים על טכנולוגיה ומהפכות טכנולוגיות, הדבר האחרון שעולה לראש הוא רובוטים שאפשר לאכול אותם • קבוצת חוקרים מצרפת טוענת כי הצליחה למצוא דרך בה ניתן לייצר רכיבים רובוטיים, מחומרים טבעיים לחלוטין • בתיאבון?

ספגטי רובוטי. שילוב מעניין, הייתם טועמים?. צילום: נוצר באמצעות הבינה המלאכותית של Bing

הנה הרובוט שלך, בתיאבון: הצלחת ואולי גם הקיבה של חלק מאיתנו מסוגלות לסבול הרבה דברים, אבל האם הייתם מוכנים להקריב את החך שלכם לטובת טעימה של רובוט אכיל? הרעיון של רובוטים אכילים אולי נשמע מופרך, אך הוא תוצר של מחשבה חדשנית ומקורית על האופן בו ניתן לשלב את עולמות הרובוטיקה והמזון.

בעבר, רובוטים נחשבו למכונות לא-אורגניות המורכבות מחלקים מתכתיים ומפלסטיק, בעוד שמזון היה דבר אורגני המיועד לצריכה ביולוגית. כעת, קבוצת חוקרים מבית הספר הפוליטכני הפדרלי של לוזאן (EPFL) בצרפת, טוענת כי גילתה דרך בה ניתן להפיק רכיבים פונקציונליים לרובוט, מחומרים טבעיים לחלוטין.

רובוט מגיש יין. רק התחלנו להתרגל למחשבה שרובוטים יגישו לנו אוכל, עכשיו מסתבר שגם נאכל אותם., צילום: GettyImages

ג'לטין, עוגיות אורז ואפילו סוכריות גומי

לדברי החוקרים, ניתן להשתמש בג'לטין למשל, המופק מעור וגידים של בעלי חיים, כחלופה לגומי סינתטי לייצור חלקים גמישים ועמידים; הוספת חומרי מיצוק לעוגיות אורז יבשות יכולות ליצור מבנים דמויי קצף קשיח ועל ידי התכה של שוקולד, ניתן לעצב מעטפות הגנה לרכיבים אלקטרוניים רגישים.

עוד ציינו החוקרים כי ניתן להשתמש בתערובות של עמילן וטאנין ליצירת דבקים טבעיים חזקים ולהשתמש בחומרים כמו סוכריות גומי של Haribo, אצות נורי ושעווה מדבורים לייצור רכיבים כמו דיו מוליך, סוללות, חיישנים ועוד.

פיצה. הייתם אוכלים אותה עם תוספת רובוט עליה?, צילום: Thinkstock Photos

היתרונות הפוטנציאליים של רובוטים אכילים הם רבים ומשמעותיים: ראשית, הם מונעים פסולת אלקטרונית וזיהום סביבתי, שכן הרכיבים הם טבעיים, מתכלים ולא הופכים לפסולת אלקטרונית מזהמת לאחר השימוש בהם.

יתרון נוסף הוא היכולת לספק תזונה ותרופות באמצעות רובוטים אכילים לאלה שזקוקים לכך - קטינים, חולים וקשישים שקשה להם לאכול בעצמם. רובוטים אכילים יכולים לשמש גם כחיישנים ולנטר מצבים רפואיים המתרחשים במטופלים לאחר האכילה.

"האתגר לשלב בין רובוטים ומזון הוא מרתק", טען דאריו פלוריאנו, מנהל המעבדה למערכות חכמות ב-EPFL והמחבר הראשי של המאמר. "אנחנו עדיין בשלב שבו אנחנו מנסים להבין אילו חומרים אכילים יכולים לפעול בדומה לחומרים לא אכילים. אבל תוצאות הפרויקט מאוד מעודדות", כך לדבריו.

רובוט מוזג לעצמו קפה. תיכף הוא גם יהיה הקפה עצמו?, צילום: Freepik

חוויה קולינרית חדשה וחדשנית

מעבר לפן הטכנולוגי והרפואי, אחת האפשרויות המעניינות בתחום היא פיתוח קו מוצרים שיעניקו חוויה קולינרית ייחודית וחדשנית לאנשים (תארו לכם מצב בו רובוטים אכילים יכללו רכיבים נוזליים שישתנו בצורתם וטעמם במהלך הארוחה, או תוך כדי שאתם אוכלים אותם).

עם זאת, כדי להפוך את הרעיון הזה למציאות, חוקרים ומפתחים יצטרכו להתגבר על מספר אתגרים מרכזיים, בהם יצירת מערכות אלקטרוניקה ומכניקה שלמות מחומרים אכילים, שיוכלו להפעיל רובוטים בדומה לאופן שבו רכיבים רגילים מפעילים אותם כיום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר