תחקיר הפיגוע בהר ברכה: המפקדים נענשו

ביום רביעי האחרון נפצעו שני חיילים בפיגוע דקירה בהר ברכה שבשומרון • לאחר האירוע פורסמו תמונות הזנחה קשות מהמוצב הצה"לי בו שהו • מפקד הפלוגה נרשמה הערה פיקודית והוא הושעה מפיקוד לשנה הקרובה • נגד החיילים הפצועים טרם ננקטו צעדים

כוחות הביטחון בהר ברכה (ארכיון), צילום: נדב גולדשטיין / TPS

בעקבות תחקיר פיגוע הדקירה סמוך להר ברכה שבשומרון ביום רביעי האחרון, בו נפצעו שני חיילי צה"ל באורח בינוני וקל, החליט מפקד אוגדה 340, תת-אלוף אורן אבמן, לנקוט בצעדים משמעתיים קשים כנגד מפקדיהם של החיילים. למפקד הפלוגה נרשמה הערה פיקודית והוא הושעה מפיקוד לשנה הקרובה. מפקד המחלקה והסמל הודחו מתפקידם. בשלב זה טרם ננקטו צעדים פיקודיים גם נגד החיילים בשל העובדה שהם עדיין פצועים. 

ההחלטות על הצעדים הפיקודיים התקבלו היום (ראשון) לאחר שמפקד חטיבת כפיר, אלוף משנה גיא חזות, הציג לתא"ל אבמן את תחקיר האירוע, שהצביע על "ליקויים באופן המשימה וחריגה חמורה בסולם הנורמות והערכים של הלוחמים בנושא שמירה על הנשק האישי, רעות ודבקות במשימה". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

כזכור, לאחר האירוע פורסמו תמונות הזנחה קשות מהמוצב הצה"לי בו שהו שני החיילים. בסרטון שצולם זמן קצר לאחר אירוע הדקירה, ניתן היה לראות את העמדה המוזנחת, את האשפה, שאריות האוכל, הסכין בו נדקרו שני חיילי צה"ל, ואת נשקיהם של החיילים שהיו מונחים בצד. עוד ניתן היה לראות לוח שש-בש שככל הנראה שימש את החיילים בזמן השמירה. המחבלים שדקרו את החיילים נמלטו מהמקום.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר