לרווקים יש סיבה לחשוש? אפליקציית טינדר | צילום: Johannes Schmitt-Tegge/dpa

חדשות רעות לרווקים: האם גוגל תסיר בקרוב את טינדר מהחנות שלה?

ענקית הטכנולוגיה הגישה תביעה נגדית נגד פלטפורמת ההיכרויות המובילה • דורשת את הזכות לסלק את המוצרים שלה מ-Google Play • "מאץ', שבבעלותה נמצאת טינדר, מסרבת לשלם את העמלות הקבועות" • סוויפ חזק שמאלה

הרווקים והרווקות בדריכות: בחודש מאי האחרון נתבעה גוגל על ידי חברת מאץ' (Match), שבבעלותה נמצאת טינדר (כמו גם פלטפורמות היכרויות אחרות דוגמת אוקיי קיופיד). באופן כללי, מאץ' לא אהבה את העובדה שגוגל מחייבת מפתחי אפליקציות אנדרואיד להשתמש במערכת התשלומים של ה-Play Store (החנות של גוגל) כדי לגבות כסף מצרכנים שמבצעים רכישות מתוך האפליקציה, והתעקשה להשתמש במערכת תשלומים משלה.

במקום להתנגח בבית המשפט, שתי החברות הגיעו בזמנו לפשרה: מאץ' הסכימה לשלב את מערכת התשלומים של גוגל כאלטרנטיבה משנית באפליקציות שלה, ואילו גוגל הבטיחה לנסות לבוא לקראת מאץ' עד כמה שניתן.

תביעה נגדית. גוגל, צילום: רויטרס

אבל מתברר שגם בעסקים, בדיוק כמו באהבה, טינדר לא יכולה להבטיח עתיד ורוד, ובטח שלא למנוע משברים במערכות יחסים: ביום שני האחרון הגישה גוגל תביעה נגדית למאץ', ובעצם שברה שוב את הכלים. גוגל גורסת כי מאץ' "מעולם לא התכוונה לכבד את התנאים שלהם הסכימה", ואף מאשימה את ענקית ההיכרויות בכך שהיא "לא רוצה לשלם כלום" ומסרבת לשלם את העמלות הקבועות של ה-Play Store - עמלות הנעות בין 15 ל-30 אחוז מסך ההכנסות של האפליקציה. בתביעה מבקשת גוגל את הזכות להסיר את המוצרים של מאץ' מחנות האפליקציות שלה, אם וכאשר תחפוץ בכך, כמו גם פיצוי כספי.

צעד ביריוני או מוצדק? גוגל, צילום: GettyImages

אבל זה לא נגמר כאן: בתגובה לתביעה החדשה מסרה מאץ' לאתר הכלכלי בלומברג כי מדובר בתביעת השתקה מצד גוגל, "שלא רוצה שאף אחד אחר יתבע אותה", וטענה כי המדיניות המונופולית של ה-Play Store עוברת על חוקים פדרליים. "אנו סמוכים ובטוחים כי בית המשפט יפסוק לטובתנו בתחילת השנה הבאה", הבהירו במאץ', ונראה כי הפרשה הזו רחוקה מלהסתיים. ומה עם הרווקים? נכון לעכשיו הם יכולים להמשיך לחפש (אהבה), אבל לכו תדעו מה יקרה מחר. בקיצור, איטס קומפליקייטד.    

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...