"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מפקד אל-קודס מאיים: "לא נסתפק במל"טים"

בעקבות המתיחות בגבול הצפון • אירן שולחת מסרים מאיימים נגד ישראל • הגרנל סולימאני בטקס אזכרה לציון 10 שנים לחיסולו של עימאד מורנייה: "למען ההתנגדות וזכרו ישראל תימחק מהמפה"

,עודכן
סולימאני על מורנייה, "חברו היקר": "שבר את מחסום הפחד מפני ישראל" // צילום: רויטרס

אירן ממשיכה לאיים על ישראל. בטקס אזכרה לציון10 שנים לחיסולושל מפקד הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה בדמשק ב-2008, הזהיר מפקד כוח אל קודס במשמרות המהפיכה, הגנרל קאסם סולימאני, כי "אירן לא תסתפק בשליחת מל"טים לישראל אלא תפעל להשמדתה ומחיקתה של הישות הציונית מהמפה".

הרקע של הדברים מגיע לאחרהמתיחות הגוברתבגבול הצפון עם סוריה. כזכור, מל"ט אירני שהה בשמי ישראל דקה וחצי לפני שיורט על ידי חיל האוויר בדרום רמת הגולן. בתגובה לאירוע מטוסי חיל האוויר ביצעו תקיפה רחבת היקף כנגד מערך ההגנה האווירית הסורי ומטרות איראניות בסוריה. בדרכם חזרה לישראל טיל נ"מ סורי הצליח להפיל מטוס קרב בגליל.

סולימאני שכינה את מורנייה "חברי היקר" מנה את פועלו בעצרת ואמר כי "אלמלא התעוזה והנחישות של מורנייה חיזבאללה לא היה קם". לדברי סולימאני "מורנייה היה איש של הפתעות ששבר את מחסום הפחד בלבנון מפני ישראל, היה מחויב ללבנון ולחיזבאללה ונמצא תמיד בשדה הקרב כדי להיות עם לוחמיו ולנהל מקרוב את הפעילות המבצעית. את דבריו חתם סולימאני כשאמר כי "למען ההתנגדות וזכרו של מורנייה ישראל תימחק מהמפה".

מורנייה היה אחראי לבניית האסטרטגיה הצבאית של חיזבאללה במלחמת לבנון השנייה. הוא היה מעורב בכמה מהפיגועים המרהיבים ביותר של חיזבאללה, כולל אלה נגד השגרירות האמריקנית בביירות.

גם בנו,ג'יהאד מורנייהחוסל בשנת 2015 יחד עם גנרל אירני שעה שהיו בסיור מפקדים. על פי דיווחים, מורנייה הבן עמד בראש יחידה מיוחדת שנועדה לבצע פיגועים ברמת הגולן במתווה של ירי, מטענים, רקטות ואף חדירה ליישוב ישראלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר