בוקר טוב בחלל העמוק: היום השני המלא של הצוות בחלל נפתח ב-13:00 (שעון חוף מזרחי) בדרך המסורתית של נאס"א: מוזיקת השכמה. השיר שנבחר עבור ריד וייסמן, ויקטור גלובר, כריסטינה קוק וג'רמי הנסן היה "...In a Daydream" של להקת Freddy Jones Band. עם היקיצה, מצאו עצמם האסטרונאוטים כשהם כבר האנשים שהתרחקו מכדור הארץ יותר מכל אדם אחר מאז סיום תוכנית אפולו ב-1972.
מפקד המשימה, ריד וייסמן, כבר הספיק לשלוח תמונה עוצרת נשימה מאחד מחלונות חללית ה"אוריון": כדור הארץ נראה בה כשהוא מאפיל על השמש, כשבשולי האטמוספירה נראים בבירור שני מופעים של זוהר קוטב (Aurora) ואור גלגל המזלות (Zodiacal light).
מוקדם יותר, נאס"א עדכנה כי חללית והצוות שעל סיפונה כבר עברו יותר ממחצית הדרך אל הירח. המשימה, שהמריאה ממרכז החלל קנדי בפלורידה ב-1 באפריל, היא טיסת המבחן המאוישת הראשונה של האוריון, שנועדה לבחון את היכולות המבצעיות בטיסה לחלל העמוק וחזרה לכדור הארץ.
דיוק של שניות
במהלך יום שישי (4 באפריל), הצוות נערך לתמרון ה-OTC (Outbound Trajectory Correction) הראשון. מדובר בהפעלה מתוכננת של מנועי החללית למשך שמונה שעות בלבד, שמטרתה לשנות את מהירות החללית ב-0.7 רגל לשנייה (0.21 מטר לשנייה). למרות שמדובר בשינוי שנראה זניח, הדיוק הזה הוא מה שיבטיח שחללית ה"אוריון" תגיע בדיוק לנקודה הנכונה במסלול סביב הירח ביום שני הקרוב.
צוות המדע במרכז הבקרה ביוסטון, טקסס, כבר החל לבחור עבור האסטרונאוטים את "מטרות הצילום" על פני הירח. ביום שני, 6 באפריל, בזמן שהחללית תקיף את הירח, השמש תאיר כ-20 אחוזים מהצד הרחוק שלו -ההמיספירה שאינה נראית לעולם מכדור הארץ.
הצוות מתרגל כעת את ה"כוריאוגרפיה" בתוך תא הדיור הצפוף (שגודלו כגודל שני מיני-ואנים) כדי להתכונן למבצע הצילום. הם מכינים מצלמות עם עדשות טלפוטו (80-400 מ"מ) כדי ללכוד תצורות גיאולוגיות כמו אגן "אוריינטלה" ומכתשי "פיראצו" ו"אוהם" - מקומות שמעולם לא נראו בעין אנושית בלתי מזוינת.
חדר מיון ומרכז תקשורת בחלל
מלבד הניווט, היום השלישי כולל גם היבטים רפואיים וטכנולוגיים:
• תרגול רפואי: הצוות ביצע הדגמה של פעולות החייאה (CPR) וטיפול בחנק בתוך החללית, כדי לוודא שהם ערוכים לכל מקרה חירום רפואי הרחק מהבית.
• כושר גופני: כל הארבעה המשיכו באימונים על מכשיר הכושר המיוחד של "אוריון" כדי לשמור על בריאות הלב וכלי הדם בתנאי מיקרו-כבידה.
• תקשורת אופטית: כריסטינה קוק בחנה את מערכת תקשורת החירום ומערכת התקשורת האופטית החדשה, שהצליחה לשדר וידאו באיכות HD מהקפסולה ישירות לתחנות הקרקע בארה"ב - פריצת דרך שתאפשר לנו, כאן על כדור הארץ, לראות את הירח באיכות חסרת תקדים בזמן אמת.
נכון לעכשיו, ה"אינטגריטי" ממשיכה במסלולה המדויק, כשהיא מתקרבת לירח במהירות של כ-161 אלף מייל לשעה. רגע האמת מתקרב. רוצים לעקוב בזמן אמת? נאס"א מעבירה שידורים חיים בערוץ היוטיוב שלה ועדכונים שוטפים ברשתות החברתיות תחת התגית NASAArtemis#.
