הנחיתה על הירח. צילום: נאס"א

נאס"א: חמישית מהעובדים יפוטרו במסגרת "ייעול" הסוכנות

על רקע חששות למשימות חלל והקיצוצים הנרחבים בתקציב תיק המדע - נאס"א הודיעה על פיטורים נרחבים • דובר סוכנות החלל מסר כי "כ-20 אחוזים מהעובדים צפויים לעזוב את סוכנות החלל" • לדבריו, כ-3,870 אנשים יעזבו, אך המספר עשוי להשתנות

סוכנות החלל האמריקנית נאס"א דיווחה הלילה (בין שישי לשבת, שעון ישראל) כי כ-20 אחוזים מכוח העבודה של הסוכנות צפוי לעזוב, זאת במסגרת מאמץ להפוך את נאס"א ל"יעילה יותר". הצעד מגיע על רקע חששות לבטיחות משימות החלל.

משימת "ארטמיס" - אל הירח ומעבר לו %2F%2F צילום%3A נאס"א

דובר סוכנות החלל מסר כי "כ-20 אחוזים מהעובדים בסוכנות החלל והאווירונאוטיקה הלאומית האמריקנית צפויים לעזוב את סוכנות החלל".  לדבריו, כ-3,870 אנשים צפויים לעזוב, אך המספר הזה עלול להשתנות בשבועות הקרובים. עוד הוסיף הדובר כי "מספר העובדים הנותרים בסוכנות יהיה בסביבות 14 אלף".

נזכיר כי ממשל טראמפ הציע לקצץ בתקציב נאס"א בכמעט 25 אחוזים ולסגור 19 משימות מדעיות פעילות. ב-21 ביולי, כמה מאות עובדים נוכחיים ולשעבר של סוכנות החלל פרסמו מכתב התנגדות רשמי בו טענו נגד "שינויים מהירים ובזבזניים שערערו את המשימה שלנו".

קבוצה של עובדי נאס"א, קבלנים, בני משפחותיהם, חברים ותומכים אחרים התאספה מול מוזיאון התעופה והחלל הלאומי של הסמיתסוניאן ב-20 ביולי - יום השנה לנחיתה ההיסטורית הראשונה של האנושות על הירח. כמעט 100 איש הגיעו להפגין נגד קיצוצי תקציב ופיטורים המוניים, כמו גם להפציר בקונגרס לנקוט פעולה מהירה כדי למזער הפסדים.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. קיצוצים נרחבים בתיק המדע, צילום: רויטרס
בניין נאס"א בפלורידה, ארה"ב, צילום: אי.פי.אי
הנחיתה על הירח, צילום: נאס"א

"אנחנו כאן כי נאס"א תחת מתקפה ואנחנו ההגנה שלה", אמר אחד ממארגני המחאה, מרשל פינץ', עובד קבלן של נאס"א. "ההנהלה הבכירה אומרת לנו לקפוץ למים אבל התוכנית שלהם הולכת להחליש את נאס"א. גרוע מזה, התוכנית שלהם תחליש את ארה"ב כולה".

רק ימים ספורים קודם לכן, מחוקקים מוועדת המדע, החלל והטכנולוגיה של בית הנבחרים האמריקני פרסמו מכתב חריף שנשלח למנהל נאס"א הזמני שון דאפי, והאשימו את הנהלת הסוכנות ב"פעולה החורגת מסמכותה החוקית" על ידי ביצוע קיצוצים נרחבים לפני שתקציב סופי מתקבל.

המפגינים התאספו כדי להזהיר מפני מה שהם רואים כהקדמה לקיצוץ רחב יותר אותו מתכנן הנשיא טראמפ במהלך שנת 2026. נציין כי על פי תוכנית התקצית האמריקנית, תיק המדע יקוצץ בכ-50 אחוזים. דבר שיבטל יותר מ-40 משימות נוכחיות ועתידיות לחלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...