"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האסטרונאוט המבוגר ביותר בנאס"א חגג יום הולדת במקום סמלי במיוחד

דון פטיט בן ה-70 סיים משימה שנמשכה 220 ימים בתחנת החלל הבינלאומית • הוא המציא פטנט ייחודי לחלל: כוס המתאימה לתנאי חוסר משקל ונודע גם כצלם חלל מוערך • "אחד הדברים שאני אוהב לעשות בצילומי החלל שלי הוא ליצור קומפוזיציה ופרספקטיבה שלא דווקא מתמקדות בכדור הארץ"

,עודכן
0השמעה
דון פטיט בחלל. צילום: NASA

אחרי ביצוע משימת חלל שנמשכה כשבעה חודשים, האסטרונאוט האמריקני הפעיל הוותיק ביותר, דון פטיט, חזר לכדור הארץ יחד עם שותפיו לצוות (אלכסיי אובצ'ינין ואיוואן וגנר) בחללית הרוסית "סויוז MS-26".

במקביל לחזרתו לקרקע, האסטרונאוט המבוגר ביותר בנאס"א גם חגג אתמול את יום הולדתו ה-70 - כך פורסם אמש (ראשון) ב-BBC.

פטיט מובל לבדיקה רפואית אחרי הנחיתה. הקיף את כדור הארץ 3,520 פעמים,צילום: NASA

את הנחיתה ביצע הצוות בבוקר יום ראשון באזור קזחסטן, לאחר 220 ימים על תחנת החלל הבין-לאומית (ISS). לפני יציאתם מתחנת החלל הבינלאומית, הצוות העביר את הפיקוד על ספינת החלל לאסטרונאוט היפני טקויה אונישי.

בסך הכל, הצוות המדובר הקיף את כדור הארץ 3,520 פעמים. זו הייתה משימתו הרביעית של פטיט בחלל, שבמצטבר בילה 590 ימים מחוץ לכדור הארץ.

יחד עם זאת, פטיט איננו האדם המבוגר ביותר שטס אי פעם במסגרת המסלול האמור - השיא המדובר שייך לג'ון גלן, אסטרונאוט וסנטור אמריקני לשעבר, שב-1998 (בעודו בן 77) טס במסגרת משימה של נאס"א.

פטיט היה מדען, שגם המציא את הפריט הראשון שנרשם כפטנט בחלל: "כוס חלל" או "כוס אפס-כבידה", שמקלה על שתיית משקאות בתנאים של חוסר כבידה, והוא גם נודע כצלם-חלל (אסטרופוטוגרף) מוערך.

תצלום של פטיט מהחלל. מציג לראווה את החלל,צילום: Don Pettit/NASA

"אחד הדברים שאני אוהב לעשות בצילומי החלל שלי הוא ליצור קומפוזיציה ופרספקטיבה שלא דווקא מתמקדת בכדור הארץ, אלא מציגה לראווה את החלל עצמו", אמר פטיט מתחנת החלל במהלך ראיון עם האסטרופיזיקאי הנודע ניל דגראס טייסון. "כדור הארץ הוא יפהפה באופן מדהים כשהרגליים שלך נטועות בחוזקה על הקרקע, והוא יפה גם מהחלל - וקשה לומר מה יפה יותר. בגלל זה אני אוהב להתמקד ביופי של המסלול סביבו".

תצלום של פטיט מהחלל. "כדור הארץ הוא יפהפה מכל מקום",צילום: Don Pettit/NASA
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר