"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פריצת דרך בחקר החלל: ישראל ואיטליה יקדמו יחד את משימת "בראשית 2"

חללית המחקר תנחת על הירח, והוא ימשיך להיחקר במשך חמש שנים • נחתם מזכר הבנות בין סוכנויות החלל של המדינות השונות • מנהל סוכנות החלל הישראלית: "משימה פורצת דרך ומעוררת השראה"

,עודכן
0השמעה
שיגור החללית בראשית 1. ארכיון. צילום: אי.אף.פי

ראש סוכנות החלל הישראלית, תא"ל אורי אורון, וראש סוכנות החלל האיטלקית, פרופ' תיאודורו ולנטה, חתמו היום (שני) על מזכר הבנות היסטורי לשיתוף פעולה במסגרת משימת "בראשית 2" של עמותת SpaceIL. ההסכם נחתם במהלך כנס החלל הבינלאומי ה-20 ע"ש אילן רמון בתל אביב.

ההסכם נחתם במהלך כנס החלל הבינלאומי ה-20 ע"ש אילן רמון בתל אביב,צילום: עוז שכטר לע"מ

במסגרת שיתוף הפעולה, תבצע החללית נחיתה כפולה על הירח וניסויים מדעיים פורצי דרך. חללית האם תחקור את הירח במשך חמש שנים ותשמש פלטפורמה לפעילות חינוכית-מדעית בינלאומית.

המשימה מבוססת על הניסיון העשיר שנצבר במשימת "בראשית 1", שהייתה ניסיון ישראלי פורץ דרך להנחית חללית על הירח. למרות שהנחיתה הראשונה לא צלחה כפי שתוכנן, "בראשית 1" הוכיחה את יכולותיה הטכנולוגיות של מדינת ישראל ועמותת SpaceIL בשיתוף התעשייה האווירית, והעלתה את המודעות העולמית ליכולות החדשנות הישראליות.

התמונה המפורסמת של בראשית 1 עם דגל ישראל, כשברקע - הירח. ארכיון,צילום: SpaceIL

"אנו גאים על שיתוף הפעולה המתהווה עם סוכנות החלל האיטלקית", אמר תא"ל אורון. "זהו ביטוי לעומק היחסים בין סוכנויות החלל ולשאיפה להמשיך ולקדם את המחקר והטכנולוגיה יחד עם עמותת ספייס אי אל".

המשימה תכלול מיפוי של הירח, חקר הקרקע ותופעות פיזיקליות בסביבתו, ופיתוח מערכות חלל מתקדמות. בשבועות הקרובים ייפגשו צוותים משתי המדינות כדי לגבש את פרטי ההסכם הסופי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר