מחקר חדש שנערך בארצות הברית מצא שמבוגרים שצרכו יותר מהמינרל החיוני, נחושת, השיגו ציונים טובים יותר במבחני חשיבה וזיכרון, במיוחד מי שעבר שבץ. החוקרים ממליצים לצרוך אותו ממקורות טבעיים כמו תפוחי אדמה, אגוזים וקטניות, ומזהירים מתוספים מיותרים.
המחקר, שפורסם אמש (חמישי) ב־Scientific Reports, ניתח נתונים של יותר מ־2,400 אמריקנים בני 60 ומעלה. החוקרים בדקו את צריכת המזון ביומני אכילה והשוו אותה לתוצאות ארבעה מבחני קוגניציה שבחנו מהירות עיבוד מידע, זיכרון ושפה.
ממצאי המחקר הראו קשר ברור בין צריכה יומית גבוהה יותר של נחושת לבין ציונים גבוהים יותר במבחנים – במיוחד ברמות שבין 1.2 ל־1.6 מיליגרם ליום. מעבר לכך לא נצפתה תועלת נוספת. החוקרים ציינו שההשפעה הייתה חזקה במיוחד בקרב מי שעברו שבץ, ככל הנראה הודות לתפקיד של נחושת בהפחתת נזק חמצוני ותמיכה בתהליכי תיקון במוח.
החוקרים הזהירו כי עודף נחושת – במיוחד מתוספים – עלול להזיק. הם ממליצים להשיג אותה מהמזון, שבו היא מצויה בשפע במקורות כמו תפוחי אדמה, אגוזים, זרעים, קטניות ודגנים מלאים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו