עבור הנשים האלה, מנגו מוריד כולסטרול ולחץ דם בשבועיים בלבד

מחקר בקרב נשים בגילאי 50-70 גילה את ההשפעה של שתי מנות מנגו ביום • "נשים לאחר גיל המעבר מתמודדות עם שינויים מטבוליים ייחודיים שעלולים להשפיע על הסיכון שלהן לפתח מחלות לב וכלי דם"

מנגו. צילום: אורן בן חקון

מחקר חדש שפורסם בכתב העת של האגודה האמריקנית לתזונה מצא כי צריכה של כשתי מנות מנגו ביום במשך שבועיים מפחיתה מספר מדדי לחץ דם לטווח קצר ומורידה את רמות הכולסטרול הכולל וה-LDL בצום בנשים בריאות לאחר גיל המעבר. המחקר כלל 24 נשים בריאות בגילאי 50 עד 70 עם עודף משקל או השמנה (BMI 25-40), שצרכו 330 גרם של ציפת מנגו מזן Ataulfo מדי יום.

לאחר שבועיים בלבד של צריכת מנגו יומית, המשתתפות הראו שיפורים מדידים במדדי בריאות הלב העיקריים. הכולסטרול הכולל ירד בכמעט 13 נקודות (12.9 מ"ג/דצ"ל), והכולסטרול הרע LDL ירד בכמות דומה (12.6 מ"ג/דצ"ל). בנוסף, שעתיים לאחר צריכת המנגו, לחץ הדם במנוחה של הנשים ירד, כאשר לחץ הדם הסיסטולי בשכיבה ירד בכשש נקודות (6.3 מ"מ כספית) ולחץ הדם הממוצע ירד ב-2.3 מ"מ כספית.

"נשים לאחר גיל המעבר מתמודדות עם שינויים מטבוליים ייחודיים שעלולים להשפיע על הסיכון שלהן לפתח מחלות לב וכלי דם. ממצאים אלה עוזרים לזהות אסטרטגיות תזונתיות ממוקדות, כמו אכילת מנגו טרי מדי יום, כדי לסייע לאוכלוסייה בסיכון זו ולתמוך בבריאות הלב וכלי הדם ובהפחתה פוטנציאלית של סיכון למחלות כרוניות", אמרה רוברטה הולט, חוקרת בכירה באוניברסיטת קליפורניה, דייוויס, על פי הודעה לעיתונות שפורסמה ב-EurekAlert.

המחקר בחן גם כיצד צריכת מנגו משפיעה על רמות הסוכר בדם. במחקר המשך קטן יותר עם שש משתתפות, החוקרים השוו תגובות אינסולין וגלוקוז לאחר אכילת אותה כמות של מנגו ו-83 גרם לחם לבן. הם מצאו כי רמות האינסולין הגיבו טוב יותר למנגו מאשר ללחם לבן, כאשר הגיעו לשיא וירדו במהירות לאחר צריכת מנגו, בעוד נשארו גבוהות שעתיים לאחר אכילת לחם לבן. יתר על כן, רמות הסוכר בדם עלו פחות לאחר אכילת מנגו מאשר לאחר צריכת לחם לבן, מה שמרמז על כך שמנגו מחליק את קפיצות הסוכר בדם לאחר ארוחות.

"מנגו מציע דרך טבעית מתוקה ועשירה בחומרים מזינים לשיפור תוצאות קרדיווסקולריות והפחתת סוכר מוסף תוך קידום בריאות כללית", אמרה הולט. "תוצאות אלה מתווספות לראיות הגוברות שמנגו עשוי לתמוך הן בבריאות הלב והן בבריאות המטבולית".

מנגו עשיר בבטא-קרוטן, ויטמין C, אשלגן, סיבים מסיסים ופוליפנולים - חומרים מזינים שמאמינים שתורמים לבריאות הלב. למרות שהוא מכיל יותר סוכרים טבעיים בהשוואה לפירות אחרים, מנגו אינו גורם לעליות חדות ברמות הסוכר בדם, מה שהופך אותו לבחירה פוטנציאלית מועילה לאנשים עם חששות לגבי חילוף החומרים של פחמימות.

מחלות לב וכלי דם הן בעיה בריאותית עבור נשים לאחר גיל המעבר. בכל שנה, 1.3 מיליון נשים נכנסות לגיל המעבר, שלב חיים שבו עולה הסיכון למחלות לב. כמעט מחצית מהנשים האמריקניות מושפעות ממחלות לב וכלי דם, ונשים מבלות עד 40 אחוז מחייהן לאחר גיל המעבר, מה שמדגיש את חשיבות ניהול בריאות הלב בתקופה זו.

"גורמי סיכון כמו לחץ דם גבוה וכולסטרול לא בריא הם תורמים מרכזיים למחלות לב וכלי דם, אך תזונה עשירה בחומרים מזינים הכוללת פירות טריים, כמו מנגו, הוכחה מזה זמן רב כמסייעת בהפחתת סיכונים אלה", ציינה הולט.

המחקר נערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, דייוויס, ונתמך באמצעות מענק בלתי מוגבל מהמועצה הלאומית למנגו, אם כי למועצה לא הייתה השפעה על המחקר. אוניברסיטת קליפורניה, דייוויס, ידועה בתוכניות המחקר המקיפות שלה ותרומותיה לפתרון בעיות בריאות מורכבות.



טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר