השיטה האסיאתית לטיהור מי שתייה

מחקר סיני חדש חושף כיצד שיטה להרתחה וסינון מים משפרת את איכותם באופן משמעותי - ומפחיתה חלקיקי מיקרופלסטיק

מרתיחים מים. צילום: Aleksei Isachenko, שאטרסטוק

מחקר חדש חשף כי הרתחת מי ברז במשך חמש דקות הפחיתה את ריכוז הננו-פלסטיק והמיקרופלסטיק במי שתייה. חלקיקי מיקרופלסטיק חודרים לגוף האדם דרך מזון, שתייה ואוויר.

החוקרים בחנו מים בדרגות קשיות שונות שהוספו להם חלקיקי ננו ומיקרופלסטיק. הם הבחינו שהרתחת מים קשים הורידה את ריכוז הננופלסטיק בעד 90% והפחיתה את ריכוז המיקרופלסטיק ב-84% עד 90%. הרתחת מים רכים הפחיתה ננופלסטיק בעד 34% ומיקרופלסטיק ב-25%. החוקרים ייחסו תוצאות אלה להיווצרות של סידן פחמתי במהלך ההרתחה. 

החומר שנוצר לכד את חלקיקי הפלסטיק המיקרוסקופיים. במים עשירים במינרלים המכילים בערך 300 מיליגרם לליטר כמעט 90% מהמיקרופלסטיק הוסר. כאשר המים התקררו, גבישי הסידן הפחמתי שקעו יחד עם הפלסטיק, מה שאפשר סינון פשוט באמצעות מסנני קפה או מסננים מפלדת אל-חלד.

"ההרתחה הפשוטה הזו יכולה 'לטהר' מי שתייה מננו וממיקרופלסטיק ולהפחית ביעילות את צריכתם על ידי בני אדם" אמר החוקר זימין יו.

מערכות טיפול קונבנציונליות במים נכשלות לעתים קרובות בלכידת חלקיקי פלסטיק זעירים.

הרתחת מים נפוצה מאד בתרבויות ברחבי אסיה - כולל סין, וייטנאם ואינדונזיה - כדרך לטהר מים מחידקים ומזיקים. חוקרים מאוניברסיטת גואנגז'ו המליצו להשתמש במיכלי מתכת או זכוכית במקום פלסטיק, כדי למנוע דליפת כימיקלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר