"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בריכת המלח במפרץ אילת גילתה: גם במזרח התיכון נדרשת מוכנות לאירועי אקלים קיצוניים
לפי ליבות משקעים שחולצו באמצעות צוללת, מזג האוויר במזרח התיכון היה שונה מאוד מזה שמוכר לנו
הצפה בשארג'ה, באיחוד האמירויות. צילום: Lal Nallath, שאטרסטוק

בריכת המלח במפרץ אילת גילתה: גם במזרח התיכון נדרשת מוכנות לאירועי אקלים קיצוניים

לפי ליבות משקעים שחולצו באמצעות צוללת, מזג האוויר במזרח התיכון היה שונה מאוד מזה שמוכר לנו

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מחקר חשף כי רמת המשקעים בחצי האי ערב במהלך 2,000 השנים האחרונות היתה גבוהה בהרבה ממה שחשבו לפני כן.

צוות המחקר חילץ ליבות משקעים מבריכת מי מלח עמוקה במפרץ אילתבאמצעות צוללת מופעלת מרחוק שהופעלה מספינת המחקר OceanXplorer. הליבות סיפקו לחוקרים תיעוד רציף של תנאי האקלים בעבר.

הממצאים מצביעים על כך שלפני כ-200 שנה כמות המשקעים בערב הייתה כפולה מהכמות הנוכחית, ו-2,000 השנים האחרונות היו הרבה יותר רטובות מהיום. החוקרים גילו כי הגשמים היו קיצוניים פי חמישה לפני 400 שנה בלבד.

הנתונים מצביעים על כך ש"האקלים הממוצע והקיצוני באזור הזה יכול להשתנות דרמטית" ציינה החוקרת איימי קלמנט.

הכימיה הייחודית של מי המלח שימרה שכבות משקעים באופן שאיפשר לחוקרים לשדך את הנתונים לסטטיסטיקות מודרניות של משקעים באזור, תצפיות לוויין וסימולציות.

הנתונים "מדגישים את הצורך הקריטי בחיזוק עמידות האקלים ומוכנות לאסונות כדי להתמודד עם האיום הגובר של אירועי מזג אוויר קיצוניים באזור" אמר סם פורקיס.

לפי הנתונים, יתכן שבעבר הלא רחוק חצי האי היה סוואנה ובית גידול לזאבים, אריות ונמרים.

המחקר, שפורסם בכתב העת Science Advances, הובל על ידי בית הספר רוזנשטיל למדעי הים, האטמוספירה והאדמה באוניברסיטת מיאמי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...