"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רגע היסטורי: ריצ'רד ברנסון הגיע לחלל בטיסה המסחרית הראשונה

"זו חוויה של פעם בחיים" : המיליארדר האנגלי הצליח להפוך לאדם הראשון שהגיע לחלל בטיסה אזרחית לאחר שחצה את קו החלל האמריקני בגובה של 88 ק"מ מעל פני כדור הארץ

,עודכן
0השמעה
ברנסון מרחף בחלל, צילום: Virgin Galactic

כמו בסרט הוליוודי מתוסרט ומתוזמן להפליא, הגשים המיליארדר האנגלי סר ריצ'רד ברנסון את חלום ילדותו, להגיע אל החלל החיצון. ברנסון עשה זאת עם חמישה אנשי צוות נוספים מחברת וירג'ין גלקטיק, אשר בבעלותו – על גבי ה-Unity22, כלי הטיס המשוכלל ששימש אותם בטיסה לחלל.

הטיסה המסחרית הראשונה יוצאת לדרך // צילום: רויטרס

רגע ההתנתקות ממטוס האם,Virgin Galactic


ברנסון המריא עם ספינת האם אשר עליה נישאת החללית עד לגובה של כ-50 אלף רגל, שם התנתקה החללית והפעילה את המנוע הרקטי שלה על מנת להביא אותה למהירות של מעל 3 מאך בדרך אל מעבר לקו החלל המוכר על ידי סוכנות החלל האמריקנית – לגובה של 88 ק"מ. מטוס האם עשה באותו זמן את דרכו חזרה אל מסלול הנחיתה.

ברנסון ואנשי הצוות בדרך לחלל,Virgin Galactic

לאחר שחצו את הקו, ריחפו דקות ספורות בתוך תא החללית המוקף חלונות כשברקע הם רואים את כדור הארץ בצורה שלא תיארו לעצמם שיראו. מייד לאחר מכן, החלה החללית לעשות את דרכה חזרה אל עבר כדור הארץ ופחות מחצי שעה לאחר שריחפו, הם כבר נחתו חזרה בשדה התעופה בניו מקסיקו, שם חיכו להם אנשי וירג'ין גלקטיק ובני משפחותיהם הנרגשים.

רגע הנחיתה חזרה בניו מקסיקו,Virgin Galactic


ברנסון עצמו יצא אחרון מהחללית, שנוחתת אגב כמו מטוס רגיל לחלוטין, ונופף בידיו בגאווה בעוד נכדיו רצים אליו כמו בסרט הוליוודי שמועמד לפרס האוסקר. "תמיד חלמתי על זה. אמא שלי תמיד דירבנה אותי לא לוותר על אף חלום שלי וזה הזמן להפוך את החלום הזה למציאות", אמר ברנסון.

ברנסון עם נכדיו לאחר צאתו מהחללית,Virgin Galactic


מי שנאבק עם ברנסון עד ממש לפני קו הסיום של המרוץ המרתק היה מייסד אמזון וחברת בלו אוריג'ין, ג'ף בזוס שיעשה זאת רק בעוד תשעה ימים ב-20 ביולי על גבי חללית הניו שפרד החדשה של החברה ואליו תצטרף וולי פאנק בת ה-82, אסטרונאוטית בהכשרתה שלא זכתה לטוס לחלל רק בשל אפליה. היא תהפוך להיות האדם המבוגר ביותר שטס אי פעם לחלל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר