"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האם יש שדים תנ"כיים בשמיים? סגן נשיא ארה"ב טוען שכן

מהעב"מים לשדים: ג'יי די ואנס מסעיר את וושינגטון עם אמירה יוצאת דופן על תופעות לא מזוהות, מערבב אמונה דתית, קונספירציות וסודות ממשלתיים - בזמן שהפנטגון ו-נאס"א מתעקשים - אין הוכחות לחייזרים • צפו בסרטון

,עודכן
0השמעה
חייזרים? שדים? מה שבטוח -אחד האנשים החשובים בעולם מאמין בהם. צילום: Leonardo Ai

הסערה סביב ג'יי די ואנס התחילה אחרי ריאיון שנתן ב- 28 במרץ 2026 לפודקאסטר הימני בני ג'ונסון. כשנשאל על קבצי העב"מים של הממשל האמריקאי, סגן נשיא ארצות הברית אמר שהוא "אובססיבי" לנושא והוסיף: "אני לא חושב שהם חייזרים. אני חושב שהם שדים".

לפי התמליל והדיווחים שפורסמו אחר כך, ואנס לא דיבר על "שדים בשמיים" במובן ציורי, אלא ממש ניסה למסגר חלק מהדיווחים על תופעות לא מזוהות דרך אמונה דתית נוצרית, ולא דרך הסבר מדעי או חוץ ארצי.

האמירה הזו הפכה מיד לכותרת, לא רק בגלל התוכן החריג, אלא בגלל מי שאמר אותה. ואנס הוא לא עוד מגיש פודקאסט או כוכב רשת, אלא אחד האנשים הבכירים בממשל האמריקאי.

מעבר לאמירה התיאולוגית, הוא גם טען שהממשל "עובד על זה" בכל הקשור לחשיפת חומרי העב"מים, ואמר שבמהלך כהונתו הוא מתכוון "לרדת לשורש" של קבצי ה UFO. כך נוצר ערבוב טעון במיוחד בין אמונה, פוליטיקה, קונספירציות וסקרנות ציבורית סביב עב"מים.

סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס- הודה שהוא "אובססיבי לנושא",צילום: אי.פי

אל מול הדברים של ואנס עומדת העמדה הרשמית של הממשל האמריקאי בשנים האחרונות. משרד AARO של הפנטגון, הגוף שחוקר תופעות אנומליות לא מזוהות, קובע באתרו כי לא נמצאה ראיה לטכנולוגיה חוץ ארצית, וגם הפנטגון מסר בעבר שלא נמצאה ראיה מאומתת לטענות על הנדסה לאחור של טכנולוגיה מחוץ לכדור הארץ.

גם נאס"א קראה לנקוט גישה "קפדנית ומבוססת ראיות". במילים אחרות, ואנס סיפק אמירה מציתה ומסקרנת, אבל נכון לעכשיו היא נשענת על אמונה אישית, לא על ממצאים רשמיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר