לפי דיווח שפורסם בבריטניה, חוקרת הקול נטלי הייסינת' מאוניברסיטת בריסטול פיתחה יצירה מוזיקלית שנועדה להפוך את טעימת השוקולד למתוקה ומהנה יותר. השיר, שנקרא "Sweetest Melody", נוצר בשיתוף עם מותג השוקולד Galaxy והוא מבוסס על יותר מ-60 שנות מחקר בתחום המכונה "אינטגרציה רב-חושית", השפעתם ההדדית של טעם ושמיעה.
לדברי הייסינת', מוזיקה במקצבים עדינים ובסולמות מז'וריים מעצימה את תחושת המתיקות והרכות, בעוד שצלילים חדים מדגישים מרירות. קצב מהיר, כך התברר, מתאים יותר למזון מהיר מאשר לקינוחים. בהתאם לכך הולחנה "Sweetest Melody" בקצב של 78 פעימות לדקה - הזמן שבו קוביית שוקולד נמסה על הלשון - ומשלבת פסנתר, כינור ונבל ליצירת תחושת מרקם חלק ונעים.
ב-Galaxy טוענים כי היצירה הופכת את אכילת השוקולד מעניין קולינרי פשוט ל"סימפוניה של החושים". הייסינת' הוסיפה כי המיזם "ממחיש כיצד הנאה משוקולד יכולה להפוך לחוויה רב־חושית אמיתית, שמעוררת את כל החושים ולא רק את הטעם".
היצירה זמינה להאזנה ב-YouTube וב-Spotify לכל מי שרוצה לבחון את החוויה בעצמו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו