"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תתפלאו, השירותים הציבוריים הם לא המקום הכי מזוהם בדרך לחופשה

מחקר בריטי חושף כי גלגלי המזוודות מכילים פי 58 יותר חיידקים מאסלות ציבוריות • החיידקים כוללים סטפילוקוקוס, עובש אספרגילוס וחיידקי מקור צואתי • המיקרוביולוגית שהובילה את המחקר: "הגלגלים פועלים כמגנט מיקרוביאלי המצבר מזהמים מסביבות מגוונות"

,עודכן
0השמעה
חיידקים (אילוסטרציה). צילום: gettyimages

שירותים ציבוריים נתפסים לרוב כמקור הזיהום המרכזי במרחבים הציבוריים, אך מחקרים עדכניים מגלים כי זיהום מיקרובי מסתתר במקומות מפתיעים הרבה יותר.

מחקר שנערך בשדה תעופה בבריטניה מצא כי גלגלי המזוודות, אותם חלקים שהכי קרובים לקרקע וחשופים ללכלוך, מכילים פי 58 יותר חיידקים מאשר אסלות השירותים הציבוריים. הסיבה לזיהום הגבוה נעוצה בחיכוך המתמיד של הגלגלים עם רצפות מלוכלכות, משטחי מעבר בין טרמינלים, תחבורה ציבורית ורחובות עירוניים שהופכים אותם למשטח אידיאלי לצבירת מזהמים.

גלגלי המזוודות פועלים כמעין "מגנט מיקרוביאלי" המאכלס חיידקי עור כמו סטפילוקוקוס שיכולים לגרום לגירויים בעור, עובש מסוג אספרגילוס התורם לתגובות אלרגיות ואף חיידקים ממקור צואתי שמעידים על זיהום מתמשך וסביבתי. רוב החיידקים אינם מסוכנים עבור אנשים בריאים אך הצטברותם יוצרת סיכון ממשי עבור אלו עם מערכת חיסון מוחלשת, עור עדין או פגיעות אחרות.

מזוודה (אילוסטרציה),צילום: ג'מיני

הייחודיות של זיהום הגלגלים טמונה בנקודות המגע התכופות שלהם עם סביבות שונות במהלך הנסיעות. הגלגלים נעים בין סביבות מגוונות ונושאים עימם מזהמים ממקומות מלוכלכים ומפגעים, והידיות המחוברות אליהם הן מוקד הפצת המחוללים המיקרוביאליים מה שמקשה על ניקוי אפקטיבי.

מדגרות חיידקים מסוכנות

המיקרוביולוגית איימי מיי פוינטר, שהובילה את המחקר, מדגישה את הצורך בתחזוק וניקוי שוטף ומדויק במיוחד של הגלגלים. תהליך הניקוי המומלץ הוא להתחיל בהסרת לכלוך יבש, סיבי בד ושיער באמצעות מספריים או מברשת מתאימה ולאחר מכן לבצע חיטוי יסודי עם מגבוני אלכוהול או חומרים רב תכליתיים.

בנוסף, שימוש בכיסויי מגן לכיסוי הגלגלים בשהות בבית או במלון מפחית משמעותית את הפצת המזהמים למשטחים בבית כמו מצעים ושטיחים. תחזוקה מודעת וניקוי יסודי של המזוודה, לרבות ניקוי פנימי וחיצוני לאחר כל נסיעה ו/או שימוש מפחיתים את החשיפה למזהמים ומונעים סיכונים בריאותיים. יש לוודא טיפול גם בכתמים וליקויים ותיחזוק קבוע של הגלגלים, הידיות והרוכסנים כדי לשמור לא רק על מראה ותפקוד המזוודה אלא גם להפחית את הסיכון לזיהום.

שטרות כסף (אילוסטרציה),צילום: יהושע יוסף

מחקרים נוספים מראים כי גם פריטים אישיים אחרים, כמו טלפונים סלולריים, שטרות כסף ומקלדות מחשב, נושאים רמות גבוהות של מזהמים. לפיכך, החשיפה לא נעוצה רק בשירותים הציבוריים אלא בעיקר במגע יומיומי עם חפצים שרבים מאיתנו מתעלמים מהם או לא חושבים כי הם יכולים לשמש כמדגרות מסוכנות לחיידקים.

הפתרון פשוט וברור: שטיפה יסודית של ידיים עם סבון ומים, חיטוי שוטף של פריטים אישיים במגבוני אלכוהול ותחזוקה קפדנית של המזוודה וגלגליה. תשומת לב לפרטים הקטנים הללו היא הכרחית לשמירה על בריאות הנוסעים והקהילה. בשורה התחתונה המחקר פותח את עיני הציבור באשר להבנה לגבי מקורות הזיהום במרחב הציבורי, כשהוא מבקש להעביר את המסר ששמירה על היגיינה מדויקת וניהול תחזוקה יעילה הם נדבך חיוני במאבק לשימור בריאות הציבור ואיכות החיים שלנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר