"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אושרה רשמית: תרופה המונעת הידבקות באיידס עשויה להציל מיליונים ברחבי העולם

הרשויות בארה"ב ובאירופה נתנו אור ירוק לשימוש בתרופה למניעת איידס ביעילות מלאה • היתרון: זריקה פעם בחצי שנה במקום כדורים יומיים • החברה מוותרת על זכויות יוצרים כדי להנגיש את התרופה למיליוני בני אדם במדינות עניות • מדענים: "יום היסטורי במאבק נגד המגיפה"

,עודכן
0השמעה
זריקה פעם בחצי שנה במקום כמה כדורים כל יום. צילום: גדעון מרקוביץ'

רשות התרופות האירופית (EMA) המליצה השבוע על אישור תרופה למניעת הידבקות באיידס, בצעד שבא בעקבות אישור רשות המזון והתרופות האמריקנית (FDA) לתרופה ביעילות של כמעט 100 אחוז.

התרופה, בשם המסחרי "יזטוגו" (Yeztugo), מוזרקת רק פעמיים בשנה ומהווה תחליף למשטר הכדורים היומי הקיים כיום.

החידוש הרפואי, שזכה בכתב העת "Science" לתואר "הממצא הפורץ של השנה" ב-2024, עומד לשנות את המאבק נגד נגיף ה-HIV שפוגע מדי שנה ב-1.3 מיליון בני אדם ברחבי העולם. התרופה מיועדת לאנשים שלא נדבקו בנגיף ומספקת להם הגנה כמעט מושלמת מפני הדבקה במגע מיני.

התרופה Yeztugo. מוזרקת רק פעמיים בשנה,צילום: Gilead Sciences

החומר הפעיל לנקפביר שייך לקבוצת תרופות בשם "מעכבי קפסיד", מעטפת חלבון המקיפה את החומר הגנטי של הנגיף ומסייעת לו לחדור לתאי המטרה בגוף. לנקפביר חוסם את פעילות הקפסיד ומונע מהנגיף להתרבות בתא המארח.

"זה יום היסטורי במאבק הנמשך עשרות שנים נגד ה-HIV", אמר דניאל אודיי, מנכ"ל חברת Gilead, שפיתחה את הטיפול. "התרופה שניתנת רק פעמיים בשנה הראתה תוצאות יוצאות דופן במחקרים קליניים ועשויה לשנות לחלוטין את מניעת המחלה".

נגיף ה-HIV (אילוסטרציה). "לראשונה יש לנו כלי שיכול לשנות באופן יסודי את מסלול המגיפה",צילום: GettyImages

עד כה, אנשים בסיכון גבוה להדבקה השתמשו בטיפול מונע בשם PrEP, שדרש נטילת כדורים יומית. המשטר החדש מיועד להתגבר על קשיי ההיענות לטיפול היומי ועל הסטיגמה החברתית הכרוכה בנטילת כדורים נגד איידס.

"זו החלופה המהפכנית שחיכינו לה", אמר פרופ' קרלוס דל ריו מהמחלקה למחלות זיהומיות באוניברסיטת אמורי באטלנטה. "הזרקה דו-שנתית יכולה להתמודד עם המחסומים המרכזיים שמציבים אתגרים בפני אנשים הנוטלים תרופות מונעות".

החברה הגישה בקשות לאישור רגולטורי באוסטרליה, ברזיל, קנדה, דרום אפריקה ושוויץ, עם בקשות נוספות בהכנה לארגנטינה, מקסיקו ופרו. כדי להנגיש את התרופה, החברה תספק אותה בחינם לאנשים לא-מבוטחים הזכאים לכך במסגרת תוכנית הסיוע שלה.

בנוסף, בצעד חסר תקדים, הודיעה החברה השבוע על שותפות עם הקרן העולמית למלחמה באיידס, שחפת ומלריה. במסגרת ההסכם תוותר החברה על רווחים ותספק מינונים ל-2 מיליון בני אדם במשך שלוש שנים ב-120 מדינות עניות - בעיקר באפריקה ואסיה.

"זו לא רק פריצת דרך מדעית - זה שינוי מהותי עבור נגיף האיידס", אמר פיטר סנדס, מנכ"ל הקרן העולמית. "לראשונה יש לנו כלי שיכול לשנות באופן יסודי את מסלול המגיפה - אבל רק אם נביא אותו לאנשים הזקוקים לו ביותר".

החברה כבר קיבלה אישור ב-2022 לשימוש בלנקפביר (תחת השם המסחרי Sunlenca) לטיפול באנשים שכבר נדבקו ב-HIV. עם זאת, פיתוח תרופת מניעה ארוכת טווח הציב אתגרים רפואיים מורכבים יותר שנפתרו רק כעת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר