"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארגון הבריאות העולמי מזהיר מפני מגפה חדשה - אלו התסמינים שלה

צ'יקונגוניה היא מחלה נגיפית המועברת לבני אדם על ידי נקבות יתושי אדס נגועות • "הנגיף התגלה ב-119 מדינות ומאיים על 5.6 מיליארד אנשים ברחבי העולם"

,עודכן
0השמעה
ריסוס נגד יתושים באי הצרפתי ראוניון במסגרת המאבק בצ'יקונגוניה, באפריל. צילום: AFP

ארגון הבריאות העולמי(WHO) פרסם אזהרה דחופה על פוטנציאל למגפת צ'יקונגוניה עולמית גדולה, בדומה להתפרצות שפגעה בכמעט חצי מיליון אנשים בשנים 2004–2005. הארגון הזהיר כי הנגיף, המתפשט במהירות ברחבי אזורים רבים, מהווה איום על בריאות הציבור העולמית.

"צ'יקונגוניה אינו מוכר היטב לציבור, אבל הנגיף התגלה ב-119 מדינות ומאיים על 5.6 מיליארד אנשים ברחבי העולם", אמרה דיאנה רוחאס אלווארס מארגון הבריאות העולמי. העברה אפידמית מתרחשת כעת בדרום אסיה ובדרום-מזרח אסיה, כולל הודו, סרי לנקה ובנגלדש.

צ'יקונגוניה היא מחלה נגיפית המועברת לבני אדם על ידי נקבות יתושי אדס נגועות. יתושים אלה מעבירים גם את נגיפי הדנגי והזיקה, מה שמקשה על האבחון ועל מאמצי הבקרה. הנגיף מאופיין בעליית חום פתאומית וכאבי מפרקים חמורים, שיכולים להיות מתישים ולהימשך פרקי זמן ארוכים.

בנוסף גורם צ'יקונגוניה לכאבי ראש, כאבי שרירים, בחילות, עייפות ופריחות, תשישות קיצונית, כאבי גב, הקאות, שלשולים, נפיחות במפרקים, אדמומיות ופריחה, במיוחד אצל ילדים. בעוד רוב החולים מחלימים לחלוטין, עד 40 אחוז עלולים לחוות סיבוכים ארוכי טווח שיכולים להימשך חודשים או אפילו שנים.

נכון לעכשיו אין חיסון או טיפול ייעודי לצ'יקונגוניה. הטיפול מתמקד בהקלה על התסמינים באמצעות מנוחה, תרופות תומכות ושתייה מרובה. היעדר התערבויות רפואיות יעילות מגביר את הדאגה מהתפשטות מהירה של הנגיף ומהפוטנציאל להתפרצויות גדולות.

התפתחויות אחרונות הראו שהאיום אינו מוגבל לאזורים טרופיים. מאז הראשון במאי נרשמו בצרפת כ-800 מקרים מיובאים של צ'יקונגוניה, מה שהופך אותה למוקד הנגיף באירופה, לפי רויטרס. העברה מקומית אושרה באזורים ביבשת ובאי קורסיקה. מקרים חשודים זוהו גם באיטליה.

הימצאות יתושי אדס באירופה מעוררת חשש שההתפרצות תגדל באופן שאינו תלוי במקרים הקשורים לנסיעות. טמפרטורות גבוהות יותר עקב שינוי האקלים מקלות על התפשטות היתושים לאזורים גאוגרפיים חדשים, ומעלות את הסיכון להמשך התפשטות."אנחנו משמיעים את האזעקה מוקדם כדי שמדינות יוכלו להיערך בזמן, לאתר, ולחזק את כל היכולות כדי למנוע מגפות ענק", אמרה אלווארס.

אמצעי מניעה נגד צ'יקונגוניה מתמקדים בצמצום עקיצות יתושים. ארגון הבריאות העולמי ממליץ להשתמש בדוחי יתושים, ללבוש בגדים עם שרוולים ארוכים, ולייבש מים עומדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר