בעוד שחברות ישראליות מזהות בטכנולוגיית הבינה מלאכותית את המפתח לעתיד העסקי שלהן, רובן עדיין מתקשות לתרגם את החזון הזה למציאות, כך עולה מנתוני סקר חדש שביצעה מיקרוסופט ישראל. כלומר, שלושה מכל ארבעה ארגונים מייחסים לבינה מלאכותית יתרון תחרותי חיוני, אך רק רבע מהם מצליחים לממש את הפוטנציאל הזה בפועל.
הסקר, שנערך בשיתוף חברת KPMG במסגרת כנס Microsoft AI Tour בישראל, כלל 40 ארגונים מרכזיים מסקטורים שונים - בריאות, פיננסים, קמעונאות, תעשייה וטכנולוגיה. הנתונים מצביעים על כך שבשנים האחרונות הבינה המלאכותית אכן הפכה מחזון עתידני לכלי אסטרטגי לשיפור יעילות, הגברת פרודוקטיביות וחיזוק חוויית הלקוח, אך גם את האתגרים שמונעים אימוץ נרחב יותר של כלי ה-AI בארגונים.
מה מעכב את היישום?
הסקר בוצע בקרב בכירים בארגונים, כגון מנהלי מערכות מידע, סמנכ"לי טכנולוגיה, מנהלי דיגיטל וחדשנות, ובחן את רמת השימוש, מגמות ההטמעה והאתגרים בשילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים.
מנתוני הסקר עולים האתגרים המרכזיים שמונעים מארגונים לממש את הפוטנציאל של הבינה המלאכותית. בראש הרשימה נמצאות עלויות הפיתוח וההטמעה הגבוהות (50%) והפער בהבנת טכנולוגיית הבינה המלאכותית בקרב הנהלות ארגונים (50%).
בנוסף, 25% מהנשאלים הדגישו את המחסור בכוח אדם מיומן ואת החששות בתחום אבטחת המידע (25%) כגורמים מעכבים לאימוץ AI. אולם, למרות האתגרים, 75% מהמשיבים השיבו כי הם מתכוונים להרחיב את השימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית בשנים הקרובות, תוך התמקדות בשילובן בליבת הפעילות העסקית.
בנוסף, בבחינת תחומי השימוש המובילים בבינה מלאכותית בקרב הארגונים שנסקרו, נמצא כי ניתוח נתונים ופיתוח תוכנה נמצאים בראש הרשימה (75% כל אחד). אחריהם מדורגים שירות לקוחות (50%), שיווק ופרסום (50%) ואבטחת מידע (50%). תחומי ניהול פרויקטים והתחומים הפיננסיים והמשפטיים נמצאים בתחתית הרשימה, כאשר רק 25% מהנשאלים ציינו שימוש למטרות אלו.
"פער בין הרצוי למצוי"
"הנתונים מבהירים את הפער הגדול בין הרצוי למצוי בקרב חברות וארגונים בישראל בכל הנוגע לעולם הבינה המלאכותית. מיקרוסופט ישראל מזהה כי ארגונים שאיתם אנו עובדים ושמקדמים תהליכי חדשנות עם AI, אכן זוכים ליתרון וייעול עסקי", אומרת עדי קריסטל, סמנכ"לית חטיבת המגזר העסקי של מיקרוסופט ישראל.
"זה חלון הזדמנויות נדיר לכל הנהלה שמבקשת להוביל את הארגון שלה לצמיחה מואצת. הבינה המלאכותית כבר אינה שאלה של 'אם', אלא של 'מתי וכמה מהר', זאת כמובן תוך שילוב מושכל ושימוש אחראי של טכנולוגיות אלו", הוסיפה.
"בינה מלאכותית אינה עוד טכנולוגיה עתידנית, היא הכוח המעצב את המציאות העסקית של המחר", אמר עידו רון, שותף ומנהל מערך AI ב-KPMG. "המסע שאנו מובילים עם ארגונים ברחבי הספקטרום העסקי - מאסטרטגיית AI ארגונית ועד להשקת מוצרים חדשניים ומגדירי קטגוריה - חושף פוטנציאל עצום ומגוון".
"המטרות שונות: חלקם חותרים לפריצת דרך בבידול המסחרי, אחרים מחפשים את השינוי המהפכני ביעילות התפעולית, יש המתמקדים בהעצמת הפרודוקטיביות כמנוף צמיחה ורבים רואים ב-AI את המפתח לחוויית לקוח מתקדמת ויתרון תחרותי בר-קיימא", הוסיף רון. "הארגונים שיהיו מוכנים גם להיכשל, שיחבקו את ה-AI לא כתוספת טכנולוגית אלא כזרוע אסטרטגית להובלת חדשנות, אופטימיזציה תפעולית וקבלת החלטות מבוססת נתונים - הם אלה שיהיו החלוצים של הכלכלה החדשה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
